Camere de supraveghere vs paznici

Camerele de supraveghere au inceput sa ia de mult timp locul paznicilor, fie ei profesionisti sau nu. Pe langa faptul ca acestia nu pot fi atenti in toate locurile, este si destul de obositor sa asiguri securitatea unui spatiu mai mare sau a unui perimetru intins care detine mai multe locatii. Asadar, s-a trecut in cele din urma la un sistem de securitate tehnologizat, iar aceste camere de supraveghere de la http://www.sdsmag.ro, chiar daca au inceput lent, isi continua existenta printre noi, bucurandu-se de o popularitate tot mai mare. 

Nu putem sa nu ne gandim ca tehnologia incepe sa ia incet incet locul omului in diverse activitati, insa in securitate, va fi mereu nevoie si de munca umana pentru a asigura luarea celor mai bune masuri in cazuri extreme.
Chiar daca in prezent putem spune ca sisteme complexe de securitate au luat locul oamenilor, firmele cele mai mari care detin astfel de tehnologie, nu pot decat sa aiba in spate si o echipa mare de interventie, care de multe monitorizeaza singura camerele de supraveghere, in fiecare secunda, pentru a putea cele mai rapide decizii. Desigur in prezent, paznicii nu mai sunt atat de mult valorificati, decat in cazul companiilor mici, insa si acolo ei indeplinesc cu totul alte functii cum ar verificarea echipamentelor sau a angajatilor la intrare si iesire din fabrica sau din magazin. Acest lucru nu se intampla numai din cauza faptului ca au fost implementate din ce in ce mai multe camere de supraveghere, ci si din cauza ratei mai mici de criminalitate in anumite cazuri. 

Unele locuri, de pilda, se bucura de mai multe avantaje decat altele si pot avea camere de supraveghere in jur, deci sa aiba parte de securitate “de la vecini”. Oricum ar fi totusi nu putem spune ca putem substitui munca omului cu cea a aparaturilor, deoarece tehnologia a fost si va fi mereu realizata tot de mana omului.