Ce trebuie sa stim despre acnee?

Petele ce apar pe fata pot fi in cele mai multe marimi si forme, de la putine si albe sau inflamate si mari. Acestea, cand apar, nu e vorba doar despre o schimbare corporala in tesuturile corpului, dar schimbarea este, in plus, fizica in organism, locurile cu acnee fiind cunoscute in mod regulat ca leziunile acneice. Optiunile de tratament sunt derivate din formele de leziuni pe care o persoana le prezinta, cele mai tipice continand puncte albe, negre, papule si pustule. Deci, cate feluri de pete exista?

Comedoanele - Acestea sunt un motiv pentru a fi efectuat un tratament total de acnee si, pur si simplu, se realizeaza procedurile pana cand este intins pe parcursul unui numar mai mare de saptamani. Ele sunt folicule sebacee conectate la firele de par, fiind in general formate din sebum, celule moarte ale pielii si uneori bacterii. Microorganismele si sebumul raman prinse sub suprafata pielii, atunci cand comedonul este inchis si doar in aceasta faza este in general numit punct alb, ca urmare a aspectului sau alb.
Punctele negre se considera afectiuni pe un timp relativ indelungat. Microcomedoanele sunt comedoane de inchidere faciala, de asemenea mentionate ca puncte albe, iar acestea sunt, de obicei, de aproximativ 2-3 mm sau mai mari in diametru. Comedoanele solare sunt numite astfel deoarece apar in mod normal din cauza expunerii de lunga durata la soare si sunt localizate in obraji si barbie la adulti si batrani.
Papulele - Acestea sunt inflamatii modeste, mai putin de 5 milimetri in diametru, rosii cu noduli in gat, fara un cap. Se pot descoperi o gramada intr-un singur loc la nivelul pielii, ele avand aspect de smirghel accidentat, dar pot fi practic nedetectabile, fiind adesea descrise ca fiind cosuri.
Pustulele - Ele sunt mult mai albe, dar sunt si leziuni inflamate formate pe piele. In formula de cercuri rosii avand un centru de culoare alba sau galbuie, contin un amestec de celule moarte ale pielii, microorganisme si celule albe din sange. Pustulele au devenit comune si sunt frecvent observate pe fata, umeri si stern. Ele pot fi, de asemenea, prezente in regiuni in care se formeaza transpiratie excesiva, cum ar fi zonele axilare sau picioare. De obicei, aceste pustule se recupereaza, fara cicatrice, ori de cate ori ele nu pot progresa spre chist.
Maculele - Din fericire, sunt doar temporare, chiar daca acastea pot dura de la cateva zile la mai multe saptamani sau luni inainte de a disparea. In cauza, o varietate de macule apar deodata, iar apoi se formeaza fata inflamata cu aspect de acnee.
Nodulii - Toti acestia sunt substantial mai mari in comparatie cu alte tipuri de leziuni acneice mentionate anterior. La fel ca papulele, acestea pot fi leziuni solide cu forma neregulata ori in forma de dom. Spre deosebire de papule sau afectiunile de mai sus, ei pot influenta cel mai profund nivelurile epidermei, din cauza  rosetei pe care o provoaca. Nodulii sunt simtiti ca formatiuni dure mari sub piele si, in mod frecvent, sunt cauzati de o glanda sebacee blocata care se sparge. Aceste forme de leziuni pot fi mai imune la tratament.
Chisturile - De obicei, au un diametru de 5 mm sau chiar mai mult, impreuna cu nodulii ce isi fac prezenta intr-un tip sever de acnee numit acnee nodulochistica. Chisturile pot fi destul de dureroase, iar cicatrizarea este adesea tratamentul final.