Cum alegem o firma de web hosting?

A avea sau nu un website – aceasta este ceea ce face diferenta intre un business cu potential mare de succes si unul cu mai putin potential. Expunerea oferita de internet este esentiala pentru o companie care isi doreste sa isi maximizeze probabilitatile de a avea succes pe o piata anume. Asadar, incepand de la partea de gazduire web si pana la constructia site-ului si continutul acestuia, totul este important pentru ca produsul pe care il oferim sa fie cat mai vandabil.
Alegerea unei firme de web hosting - mai ales daca vorbim despre incepatori in ceea ce inseamna un business online – trebuie neaparat sa aiba la baza o foarte buna cunoastere a serviciilor oferite. Dintre acestea, foarte important este suportul tehnic foarte accesibil, atat din punct de vedere al timpului de asteptare cat si din punct de  vedere al costurilor. De asemenea, siguranta este esentiala si va trebui sa va ganditi la o firma care sa va asigure in caz de pana de curent, dezastre naturale sau posibile incercari de furt de informatii. Un al treilea aspect important este capacitatea de stocare. In functie de aceasta veti putea sti cat de mare va putea deveni la un moment dat site-ul pe care vi-l doriti, folosind aceeasi companie de web hosting (un punct de pornire bun ar fi o capacitate de stocare de 100 MB). 

Cat despre web design exista trei variante: fie o solutie oferita de firma de web hosting, fie un templat de pe internet care nu este scump, dar ale carei modificari pot fi prea limitate, fie un web developer care sa se ocupe de tot design-ul site-ului, inclusiv partea de optimizare seo, de la A la Z. Oferta in acest sens este foarte vasta, si va trebui sa analizati cu atentie, astfel incat sa gasiti cea mai buna varianta, atat din punct de vedere al serviciilor, cat si din punct de vedere al costurilor.