Cele mai bizare legende despre cocktailurile servite in restaurante Bucuresti

Restaurantele din Bucuresti se intrec in servirea celor mai interesante si gustoase cocktailuri, alaturi de felurile de mancare cosmopolite. Insa multe dintre aceste cocktailuri, inventate de oameni ca remediu impotriva plictiselii, sunt inconjurate de legende are iti aduc fiori reci pe sira spinarii.

Bloody Mary

Unul dintre cele mai populare cocktailuri servite in restaurante Bucuresti este Bloody Mary, un amestec gustor si racoritor de suc de rosii, vodka si condimente, asezonate bine cu gheata. Folosit ca remediu impotriva mahmurelii, acest cocktail este strans legat de domnia sangeroasa a Reginei Mary in Marea Britanie si se spune ca sucul de rosii simbolizeaza sangele varsat de regina, care ar fi obisnuit sa bea acest cocktail cu sange de protestant, in loc de suc de rosii.

Gin tonic
Popularul cocktail servit in aproape toate restaurantele din Bucuresti are o poveste adevarata si oarecum ciudata. Soldatii britanici care lupta in provincia India se lupta cu epidemiile de malarie. Aveau un aliat de temut in forma apei tonice, in fapt apa amestecata cu chinina. Dar aceasta avea un gust oribil, astfel ca soldatii au amestecat-o cu gin. Cand s-au intors in Anglia au pastrat obiceiul de a bea gin tonic si astfel s-a nascut un nou cocktail, la mare pret in restaurante Bucuresti.

Mojito

Preparatul pe baza de rom era foarte apreciat de catre marinari, care il foloseau pentru a lupta impotriva scorbutului, o carenta de vitamine. Mojito este facut din rom si un amestec format din zeama de lime, zahar si frunze de menta zdobite, toate avand un efect preventiv si curativ impotriva scorbutului. Servit in restaurante Bucuresti, Mojito a luat nastere cel mai probabil in Cuba.

Cosmopolitan

Consacrat drept o bautura feminina de catre fetele din “Sex and the city”, acest cocktail tinteste direct orgoliul barbatesc, fiind una dintre bauturile tari. Amestecul de vodka, afine si zeama de lime a fost inventat de comunitatea gay din Massachusetts in anii '70. Uneori vodka era inlocuita de gin, asa cum fac numerosi barmani din restaurante Bucuresti in prezent.