E-urile - o problema serioasa

Tuturor ne plac dulciurile, fie ca suntem copii, fie ca am depasit de mult varsta copilariei. Insa, in cazul celor mici este o lupta de dus, deoarece acestia sunt mult mai innebuniti dupa dulciuri si de multe ori nu este vorba de cantitati mici.
Exista un pericol pe care multi il stiu, dar unii il evita, altii il iau in considerare.

Dulciurile sunt periculoase si chiar daunatoare, iar copiii sunt mult mai predispusi acestor probleme. Ca parinti, trebuie sa avem grija la ceea ce cumparam. Trebuie sa inspectam foarte bine etichetele produselor si sa nu consideram E-urile doar ca pe o litera din alfabet.

In timpul cresterii, copilul poate deveni obraznic, nu este atent la ceea ce i se spune si in unele cazuri are chiar si un comportament agresiv. Aceste stari se datoreaza mai multor lucruri. Unii spun ca este din cauza alimentatiei incorecte, altii sunt de parere ca zaharul, denumit si otrava alba, determina acest comportament.

Adevarul este ca aceste stari de nervozitate, neadecvate pentru un copil, de datoreaza E-urilor din alimentatie, si in special din dulciuri. Din aceasta cauza trebuie sa oferim copiilor o alimentatie care sa contina cat mai multe fructe si legume si acestea sunt de preferat sa fie din propria gradina.