Brio Top – presostatul inteligent

Cei care au acasa pompe submersibile cu ajutorul carora se realizeaza alimentarea casei cu apa din putul din curte, stiu ca orice sistem de alimentare care include o pompa – fie ca este vorba despre o pompa simpla, fie ca este vorba despre un sistem hidrofor – se strica la un anumit interval de timp. Nu este vorba neaparat de calitatea pompei, sau de modul in care este instalata sau folosita, ci este vorba desre cate porniri si opriri poate suporta o pompa.

Atunci cand folosim pompa pentru uz casnic pornim si oprim alimentarea cu apa ori de cate ori avem nevoie pentru a spala un vas sau pentru a ne spala pe maini sau pentru a trage apa la toaleta. De fiecare data cand pornim robinetul, pompa porneste si apoi se opeste, acesta fiind si motivul pentru care durata de viata a unei pompe pentru alimentarea cu apa este redusa in timp. Pentru a prelungi pe cat posibil durata de viata a pompelor se folosesc vase de expansiune care stocheaza o anumita cantitate de apa (in functie de capacitatea pentru care se opteaza), reducand astfel numarul de porniri si opriri ale pompei. Pe de alta parte, presostatele reusesc si ele sa protejeze pompa de la a se degrada intr-o perioada foarte scurta de timp. Un presostat elecronic Brio Top, de pilda, este un dispozitiv electronic care controleaza in mod automat pornirile si opririle pompei. Pana aici nimic nou, veti spune, insa ceea ce aduce nou Brio Top este faptul ca inlocuieste complet sistemul traditional de alimentare constand in presostat, vas de expansiune si manometru. Presostatul electronic BrioTop, de la shop-einstal.ro  deschide robinetii atunci cand scade presiunea apei in instalatie si inchide robinetii atunci cand se opreste fluxul de alimentare a retelei de apa, in acest mod protejand pompa care ar trebui sa functioneze in gol, fara fluid.

Brio Top este prevazut cu un afisaj electronic, unde utilizatorul poate vedea in orice moment presiunea setata, presiunea de lucru, daca exista sau nu avarii si un istoric.
Un alt avantaj important al presostatului Brio Top este faptul ca in cazul nefolosirii pe o perioada mai mare de timp a pompei o porneste automat pentru a nu gripa motorul, iar in plus dispune si de protectie anti-inghet, pentru temperaturi mai mici de 4 grade Celsius.