Unde poti asculta cea mai buna si variata muzica online

Pe primul plan atunci cand suntem „pe Internet” este ascultatul muzicii. Conform unor studii, ascultatul muzicii pe Internet creste timpul petrecut online cu pana la 50%. Muzica gasesti mai peste tot in mediul online, exista milioane de siteuri cu fel de fel de abordari si piese mai bune sau mai putin bune. Cum siteurile de calitate sunt putine, m-am gandit sa va prezint pe cele mai bune la ora actuala pentru a va scuti de timpul petrecut aiurea stand si cautand o platforma care sa va ofere exact ce vrei sa ascultati. Spotify este „taticul” siteurilor de muzica, avand peste 1 milion si ceva de piese pe care le poti asculta de cate ori vrei in ce ordine vrei, are artisti variati, de unii poate nici nu ai auzit. Pentru a asculta in voie ai si un manager gata de downloadat in PC, dupa care poti face playlist-uri, poti da mai departe piesele care te-au impresionat, poti face orice ai face un player ca Winamp. Desi e disponibil doar in America, poti sa ai acces la el cu ajutorul unei platforme online numita Hola! care iti aloca un IP de America sau din ce tara ai nevoie si e gratuit, avand chiar si extensie pentru browser.

Pandora e un alt site util pentru muzica, gratuit, unde poti asculta orice, insa intr-o ordine putin ciudata-ti se dau piese care „seamana” ca gen, poate tipul de ritm etc. Poti face „radio”, adica sa asculti non-stop piese favorite, un gen anume. Include si o aplicatie pentru smartphone si desktop. Lui i se alatura Last.fm pentru ascultat si downloadat muzica online, exista playlist-uri, posibilitatea de a alege o anumita ordine a pieselor, de sortare dupa diverse criterii. Un hibrid, Grooveshark combina facilitati oferite de Pandora si Spotify, in sensul ca poti cauta printre mii de piese, ca pe Spotify, dar poti crea si un radio, ca pe Pandora.
MOG se lauda cu peste 15 milioane de piese si face cam de toate. Poti face playlist-uri, iti sugereaza diversi artisti pe baza la ce iti place sa asculti si are deja mii de „statii radio”-un fel de playlist-uri deja create, tematice. Cu totul alta mancare de peste este RadioTuna, un fel de motor de cautare pentru statii radio online de pe tot mapamondul-alegi artistul sau genul si gasesti mii de radiouri online pe care le poti asculta direct in RadioTuna. Mai sunt si 8Tracks, Deezer, Jango, Aol Radio, insa nu sunt atat de faine precum cele descrise anterior. Enjoy!