Ce alegem? Unghii false cu gel sau unghii false cu acril?

Esti tentata sa incerci manichiura cu unghii false? Nu stii nimic despre procedura de aplicare a unghiilor false, insa ai vazut poze care te-au convins ca merita sa incerci? Inainte de a trece la fapte, este bine sa te informezi sau, cel mult, sa cumperi un kit unghii false cu ajutorul caruia sa experimentezi o noua si superba manichiura. In materie de kituri de unghii ai de unde alege, pentru ca poti opta fie pentru un kit unghii false cu gel, fie pentru un kit de unghii false cu acril.

Exista numeroase diferente intre unghiile false cu gel si unghiile false cu acril, de aceea, este bine sa stii care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia in parte.

Avantaje / dezavantaje gel si acril

Acrilicul se poate aplica pe toata unghia sau doar pe varful ei. Este un amestec de polimer si monomer care la cateva minute dupa aplicarea pe unghii se usuca fara ajutorul altor aparate.
Daca optati pentru unghii false cu gel, aveti doua variante: gelul care se intareste la lumina UV sau gelul care se usuca singur.

Spre deosebire de acrilic, gelul este un amestec de monomer si polimer amestecat dinainte si abia apoi tratat cu lumina UV. Daca optati pentru gelul netratat cu lumina, veti petrece mai putin timp asteptand sa se usuce. Acest gel se usuca aplicand peste el un spray care accelereaza uscarea unghiilor.

Argumente pro acril

Odata ce va rupeti o unghie de acril, o puteti repara fara probleme, chiar dumneavoastra, acasa. Acrilicul este un material puternic si daca aveti grija cum trebuie de unghiile voastre, va puteti bucura multa vreme de ele.

Argumente contra acril


Acrilicul poate dauna unghiilor mai mult decat gelul. Aspectul de unghii false este vizibil, iar daca nu este aplicat corect, arata chiar urat. Daca vreti sa scapati de ele va dura putin mai mult pana ce unghiile naturale vor creste din nou.

Argumente pro gel


Unghiile cu gel arata elegant si natural. In cateva minute sunt aplicate si uscate. Amestecurile folosite pentru gel sunt inodore.

Argumente contra gel

Unghiile cu gel nu sunt la fel de rezistente si de durata ca si cele cu acrilic; aplicarea ojei peste ele nu este indicata. Daca vi se rupe o unghie cu gel, nu puteti sa o reparati acasa, ci trebuie sa mergeti la salonul de cosmetica unde au fost aplicate unghiile false.