Inchirieri auto fara garantie

 Inchirierea unei masini se face in baza unui contract de inchiriere, in care sunt mentionate obligatiile fiecareia dintre partile din contract: firma care inchiriaza masina si clientul interesat de inchiriere. In general, contractele de inchiriere masini cuprind informatii legate de garantia pe care companiile de rent a car o solicita clientului la predarea masinii, iar aceasta este de cele mai multe ori constituita ca un depozit pe cardul cu care se plateste. Este vorba, practic, despre blocarea sumei respective pe cardul clientului si deblocarea acesteia la returnarea masinii, daca totul se incheie fara evenimente sau nu este cazul ca respectivul client sa plateasca daune sau penalizari.

In general, firmele de rent a car din Romania, dar nu numai, solicita o garantie de acest tip, dar exista variante si pentru cei care nu au disponibila suma necesara pentru plata garantiei, care uneori poate ajunge si pana la cateva mii de euro, in functie de valoarea masinii inchiriate. Pentru cei interesati de inchirieri masini fara garantie, exista fie varianta cautarii unei firme care sa nu perceapa niciun fel de garantie, dar probabil ca masinile disponibile vor fi ceva mai vechi, fie exista varianta platii unui pret ceva mai mare pentru inchirierea masinii, dar fara sa fie necesara constituirea unui depozit in favoarea companiei de rent a car, ca si garantie. Este vorba de varianta nereturnabila Super C.D.W, care exonereaza clientul de orice raspundere pentru daune produse autovehiculului, chiar si produse din vina sa, pentru un cost de numai 20% in plus din valoarea chiriei.

In acest fel, clientii care nu au la dispozitie sume mari de bani pentru garantia perceputa de firmele de inchirieri masini pot opta pentru aceasta varianta de inchiriere fara garantie si mai ales fara stresul ca ar putea pierde banii blocati pe card de catre firma de rent a car cu care au semnat contractul de inchiriere.