Nou-nascuti - cum alegem hainutele in functie de material?

In mijlocul agitatiei datorata venirii pe lume a unui nou-nascut, timpul nu prea iti permite sa iei in considerare ce hainute urmeaza sa ii cumperi micutului tau. De asemenea, este posibil sa neglijezi si modul in care alegi tesatura. Insa, toate acestea pot contribui la un stil de viata mai natural si, in consecinta, sanatos. Din moment ce imbracamintea este in contact permanent cu pielea delicata si sensibila a unui copil, este important sa alegi produse din bumbac si vopsele non-toxice. Daca pentru un adult conteaza mai putin materialul de fabricatie al unui articol de imbracaminte, pentru un nou-nascut este esential sa alegi calitatea, in detrimentului pretului. 

In comert, cele mai multe haine bebe sunt fabricate din bumbac. Eticheta nu iti va spune intotdeauna daca bumbacul este organic sau a fost tratat cu substante chimice nocive, care nu pot fi intotdeauna indepartate prin spalare. Prin urmare, acestea ar putea fi absorbite prin pielea bebelusului tau si pot cauza, in timp, reale probleme de sanatate. In timp ce industria de bumbac utilizeaza pesticide si insecticide pe majoritatea plantatiilor - lucru care este nociv pentru mediu si sanatatea noastra - aceste reziduuri sunt transferate, mai tarziu, in tesaturile de bumbac, in timpul procesarii. Pe de alta parte, si imbracamintea realizata din fibre sintetice, care sunt fabricate cu produse petrochimice - acrilic sau poliester - poate genera adevarate probleme sanatatii celui mic.

Alegerea imbracamintii din fibre durabile, cu vopsele non-toxice este cel mai sigur mod de a-ti proteja bebelusul si de a tine substantele chimice nocive si toxinele departe de pielea sa. Cauta intotdeauna hainute care sa fie facute din bumbac organic, canepa, lana, casmir sau matase si verifica eticheta pentru a te asigura ca nu contin urme de elemente chimice, vopsele non-toxice sau cerneluri.