Importanta finisajelor in amenajarile interioare

Noile tipuri de tencuiala sunt renumite pentru tehnica rapida si usoara de finisare a peretilor. Acestea sunt compuse din mai multe elemente, in principal, din var si marmura, la care se adauga culori acrilice ori polimeri sintetici. Toate elementele integrante fac din tencuiala o alegere excelenta pentru amenajari interioare, incaperile unde se poate aplica variind de la bucatarii, camere de zi si bai, pana la peretii exteriori ai casei si alte astfel de locuri expuse.

Se incepe prin intinderea unui strat subtire de tencuiala decorativa, care va adera imediat la suprafata de aplicare. Este important sa se mentina o tensiune egala pe intregul perete, acest lucru facand extrem de usoara operatiunea pe parcurs, si permite o coerenta perfecta a tuturor straturilor de tencuiala aplicata. Dupa ce se termina cu pregatirea initiala, este esential sa aveti la indemana toate instrumentele de lucru, incepand cu o mistrie flexibila si spatula pentru o aplicare corecta. De asemenea, compozitia trebuie mentinuta constanta cu o tija de amestecare, pe durata integului proces. Tencuiala decorativa este extrem de fina la atingere si acest secret e datorat netezimii perfecte in timpul aplicarii. Ea capata o forma buna, chiar si numai in straturile de baza initiale, neexistand nicio limita a numarului de straturi care pot sa fie aplicate.

Produsele de acest tip sunt disponibile gata preparate in orice magazin de specialitate si acest lucru elimina problemele de amestecare a materialelor potrivite pentru obtinerea combinatiei ideale. La inceput, trebuie incercata aplicarea tencuielii doar pe o suprafata mai mica de perete ori pe o placa de practica, acest pas preparator ajutand la imbunatatirea procesului de tencuire si alegerea diferitelor tipuri de consistenta si chiar a luciului materialului. Prin experimentarea repetata, in final se va ajunge la combinatia ideala de culori pe care o doriti pentru peretii casei dumneavoastra.