Romanii cumpara afaceri in online

Unele dintre cele mai vandute produse de pe internetul romanesc sunt afacerile, fie ca vorbim despre cumparari sau vanzari de firme, fie ca vorbim despre achizitii de francize, extinderi de business sau propuneri de asocieri. Domeniul afacerilor este unul din ce in ce mai vast si multi romani gasesc ca este mult mai usor sa cumperi o firma deja deschisa decat sa-ti deschizi una noua si sa incepi de la zero. 

Site-urile de anunturi au sectiuni special create pentru anunturi afaceri, unde sunt disponibile anunturi dintre cele mai variate. Pe primul loc in topul anunturilor de afaceri din mediul online se afla cele referitoare la vanzari de unitati de alimentatie publica – restaurante, baruri, cafenele, pub-uri, dar si patiserii, covrigarii sau cofetarii. Acestea sunt urmate la distanta foarte mica de anunturile de vanzari saloane de beauty, cosmetica si masaj, dar si de cele de cedare spatii comerciale. Foarte multe sunt si ofertele de cumparare firme cu datorii mici. La o simpla privire pe site-urile de anunuri online vom vedea de asemenea si ca romanii sunt foarte interesati de asocierea cu alte persoane in ceea ce priveste business-urile pe productie sau extinderea de afaceri in alte orase, initiative care par a fi extrem de profitabile. O alta categorie de anunturi de afaceri este cea a francizelor. Nu este vorba despre marile companii, care nu isi popularizeaza si nici nu isi extind business-ul prin anunturi online, ci mai degraba vorbim despre companii mici, insa foarte populare si cu priza la public (vezi odinioara patiseriile Fornetti, gogoseriile Gogoasa Infuriata sau mai actual covrigariile Petru, Covrigelul Urias etc..). 

Francizele pentru astfel de afaceri nu costa foarte mult si exista sanse destul de mari ca aceste branduri sa isi gaseasca noi promotori din randul clientilor site-urilor de anunturi online. Anunturile vor beneficia de o vizibilitate maxima, odata promovate fie pe site-ul gazda, fie pe alte site-uri de profil.