Un magazin haine online second hand, o afacere profitabila?

Desi in Vest exista oameni cu bani care intra in second hand-uri si nu sunt vazuti ca niste „sarantoci”, cum e in Romania, la noi ideea de second hand e inteleasa gresit, mai ales daca vorbim de haine. Au aparut in ultima vreme o gramada de afaceri online tip magazin haine online care comercializeaza articole vestimentare la mana a doua de o calitate foarte buna, pe care mai nimeni nu stie sa le aprecieze. O afacere cu haine la mana a doua se poate dovedi foarte profitabila din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, clienti sunt din abundenta, lumea nu mai are bani de haine scumpe si prefera hainele „la kilogram”, din strainatate. Hainele vandute in second-hand-uri, in magazin haine online sunt aproape noi, multe dintre ele nepurtate si asta pentru ca in strainatate, oamenii mai avuti schimba articolele vestimentare des, in functie de moda, tin foarte mult sa arate bine sa sa fie in pas cu noile trenduri. In al doilea rand, profitul dintr-un magazin haine second hand se obtine rapid pentru ca publicul caruia i se adreseaza va cauta mereu sa isi ia haine mai bune la preturi micute. In plus, intr-un magazin haine online sau offline second hand puteti avea surpriza sa gasiti si haine noi de la marii producatori, din colectii recente si la preturi foarte mici fata de preturile din magazinele normale. Pe de alta parte, investitia initiala in magazinele second hand nu e prea mare, dar nici prea mica si se ridica undeva la 20.000 de euro, bani care se pot recupera intr-un an sau doi, daca stiti cum sa promovati afacerea si va faceti o baza de date cu clienti fideli, aveti marfa de calitate, care se cauta.

Ca sa ajungeti la acest tel trebuie sa aveti furnizori seriosi si masini pentru transportul marfii din alte tari in Romania. Chiria nu e o problema pentru ca puteti sa va deschideti varianta online a magazinului si va veti putea desfasura in voie fara sa va fie frica ca va creste chiria.