Nunta ca sport extrem

Cand vine vorba de a planifica o nunta, pana si sporturile extreme devin deodata mai banale. Nu o zic pentru ca as fi trecut prin aceasta experienta, ci pentru ca am vazut oamenii din jurul meu transforamandu-se in cu totul alte persoane cand au trecut prin aceste momente.Totul devine o cursa contracronometru, iar linia de sosire pare atat de departe si nu ai idee daca o sa mai ai energia sa te bucuri pe deplin de rezultatul obtinut.

Da, a planifica o nunta nu e usor, cred ca acesta este si motivul pentru care a apurut cerere pe piata pentru organizatorii de nunti. De unde sa incepi sa sortezi toate acele liste interminabile cu variante posbile de localuri, restaurant nunti? Incepi cautarea cu “restaurant Bucuresti”, apoi te intrebi daca nu e o idee mai buna sa optezi pentru ceva mai simplu, mai boem si sa organizezi totul ca un mic picnic, pe marginea unui lac, cu multe felinare albe, lumanarele parfumate, flori de camp si limonada. Daca insa doresti sa optezi pentru un restaurant si nu pentru ceva boem, va trebui sa tii cont de anumite criterii.

Primul criteriu ar fi dimensiunea restaurantului. Ar fi absurd sa platesti pentru o sala mare, de circa 200 de locuri, daca tu ai doar 50 de invitati si planuiesti sa faci o nunta restransa. Pentru o nunta mai intima poti opta pentru un local mai micut, in acest mod nu faci risipa de bani, luand o sala mare in care atmosfera ar putea parea una trista cu doar 50 de persoane. Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este alegerea meniului. Pentru a putea aprecia calitatea bucatelor trebuie neaparat sa ai o degustare. Dupa aceea , daca totul este pe placul tau poti merge mai departe stabilind numarul de portii si meniul.

In cazul meniului, poti opta pentru un meniu clasic, traditional sau, daca iti doresti sa iti surprinzi invitatii poti alege ceva mai neconventional, mai deosebit. De asemenea ar trebui stabilit dinainte cat si cand se plateste totul, pentru nu a exista neintelegeri intre parti.