Ce vizitam in Sebes

Chiar daca atunci cand te referi la Sebes te intereseaza numai ziare Sebes sau informatii de interes general, la nivel de media, este clar ca orice oras are si punctele sale de atractie interesante, mai ales cand vorbim despre turism. In plus in Sebes printre cele mai importante obiective turistice in oras, este Biserica Evanghelica conceputa in anul 1250 ca o basilica de tip romanic tarziu.

In anul 1361 se ia hotararea constructiei unei biserici mai mari in stil gotic. Edificiul se impune prin caracterul mixt al stilului arhitectural: in timp ce partea de vest pastreaza specificul bazilicii romane, Biserica Evanghelica este extraordinar de facsinanta si trebuie sa o vedeti daca ajungeti in zona. Corul din partea de est este realizat in stil gotic. in interior impresioneaza valorosul altar ce prezinta sculpturi si picturi cu amprenta gotica insa si cu influente renascentiste. O alta atractie importanta a orasului Sebes este Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial, monument amplasat in cimitirul romano-catolic din localitate. Obeliscul, cu o inaltime de 1,6 metri este realizat din calcar cioplit, fiind sustinut de o baza simpla, de forma paralelipipedica. Un alt obiectiv ce nu trebuie sa il ratezi este Rezervatia Geologica Rapa Rosie aflata la aproximativ 3 kilometrii de oras.

Alte obiective turistice aflate in Municipiul Sebes sunt Turnul Octagonal, situat langa Manastirea Franciscana, Monumentul Eroilor Romani din Al Doilea Razboi Mondial amplasat in parcul din centrul orasului, Muzeul Orasenesc, infiintat in anul 1951, Cetatea Sebesului datand din secolul XIV, astfel ca iti va fi imposibil sa te plictisesti in acest oras incarcat de istorie dar totodata un oras modern. Despre mai multe obiective turistice sau informatii de interes general puteti citi in ziare Sebes sau in revistele judetului, ori pe internet si cu siguranta veti fi atras catre zonele ardelenesti care sunt de o splendoare nemaivazuta..