Testele DRPCIV - solutia salvatoare

Obtinerea permisului de conducere auto pentru una sau mai multe categorii de vehicule in Romania implica, conform legislatiei rutiere romanesti in vigoare, participarea la cursurile de practica specializate si la cursurile teoretice ale scolii la care te-ai inscris. Cursurile de practica se refera la practicile actuale de conducere pe strazile orasului sau in afara lui, in compania unui instructor autorizat, in timp ce cursurile teoretice se concentreaza in principal pe rezolvarea de chestionare auto autorizate, cunoscute si sub numele de chestionare DRPCIV dar si pe studierea legilor rutiere actuale.

Rezolvarea de chestionare auto ar trebui sa fie incercata numai dupa ce ai citit, de cel putin doua ori, manualul de legislatie rutiera, care include fiecare aspect al comportamentului pietonilor si vehiculelor pe drumurile publice din Romania. Desi, internetul abunda de teste care pretind ca sunt cele mai bune, este foarte recomandat sa utilizezi numai testele oficiale DRPCIV pentru practica. Chestionarele auto DRPCIV sunt teste oficiale, care sunt, de asemenea, utilizate in timpul examenului teoretic, pentru una sau mai multe categorii de vehicule. Aceste teste sunt prevazute in scopul de a verifica propriile cunostintele intr-o maniera simpla si bine pusa la punct, astfel incat orice candidat sa fie capabil sa raspunda corect intr-o perioada scurta de timp, unui set de chestionare auto finale (in numar de 26).

Rezolvarea de teste de conducere online este recomandata in timpul perioadei de studiu pentru rezultate pozitive la finalul examenului teoretic.Fiindca sunt teste oficiale, acestea sunt garantate de a nu contine greseli, in timp ce formatul lor este identic cu cel al chestionarelor de la examenul real. Acesta este motivul pentru care rezolvarea cator mai multe teste DRPCIV creeaza o rutina, care garanteaza ca viitorii soferi se vor simti mai putin stresati si vor fi, prin urmare, capabili sa se concentreze mai bine in timpul examenului real.