Pantofii sport pentru vacanta

Una dintre activitatile principale ale unei indispensabile perechi de pantofi sport barbati o reprezinta vacantele la munte. Sigur ca nu vorbim aici despre clasicii adidasi folositi pentru alergat sau despre tenisii care completeaza un look casual, despre pantofii din material special conceputi pentru suprafete dure si pentru temperaturile extreme. 

Chiar daca este vorba despre suprafete dure, atunci cand vorbim despre o vacanta la munte, de pilda, vorbim despre drumetii si despre mers la pas. Tocmai de aceea pantofii sport ideali pentru munte sunt cei conceputi pentru mers, care au o atentie deosebita fata de scobitura piciorului. Spre deosebire de pantofii pentru alergat care au pernele de aer amplasate pe zona calcaiului pentru a amortiza socul cauzat de alergare, pantofii de mers au pernele pe zona scobiturii. Desi pantofii sport pentru alergat ofera piciorului o posibilitate mai mare de a respira, acesta este un atu pe care il au si pantofii de mers pentru munte. In plus, acestia din urma sunt conceputi sa ofere mai mult confort la mersul la pas. Cu toate acestea, si pantofii pentru alergat sunt o optiune buna pentru drumetii, pentru ca sunt bine captusiti cu perne de aer, sunt usori si lasa piciorul sa respire. De cele mai multe ori sunt dotati cu sistem de control al miscarii, sau o tehnologie avansata pentru amplasarea pernelor si pentru mentinerea stabilitatii.

Daca nu stii exact cat de potrivit este pantoful sport pe care il aleg pentru mers, incearca sa indoi talpa pantofului la jumate, si daca vei descoperi ca se indoaie la scobitura talpii inseamna ca ai in mana un pantof adecvat mersului pe jos, respectiv drumetiilor. De asemenea, pantoful trebuie sa se indoaie si in sens invers, demonstrand astfel ca ofera suficienta elasticitate cat ii trebuie pentru a se ajusta diferitelor tipuri de suprafete pe care le are de intampinat. Nu ai nevoie de un pantof sport care sa opuna rezistenta miscarilor de orice tip. De asemenea, ai nevoie de un pantof care sa iti mentina glezna stabila, acesta fiind un atribut specific pantofilor sport pentru munte.