De ce sa utilizam anvelope de vara

Putini sunt cei care cunosc diferentele intre cele doua tipuri de anvelope, adica anvelope de vara si de iarna si care sunt motivele pentru care la temperaturi de peste 7 grade Celsius trebuie sa schimbam anvelopele de iarna cu cele de vara. se recomanda astfel utilizarea celor mai potrivite anvelope pentru fiecare sezon, inclusiv vara, pentru siguranta maxima in timpul condusului si soferii cu experienta stiu cu siguranta diferenta.

Distanta de franare obtinuta cu anvelopele de iarna este mult mai mare in sezonul cald. iata un simplu motiv pentru care trebuie sa utilizati anvelope corespunzatoare anotimpului de afara: pentru temperaturi ridicate, compusul de cauciuc utilizat in fabricarea anvelopele de vara este mult mai dur decat cel folosit in anvelopele de iarna sau cele all-season. astfel, chiar si la viteze mari si pe suprafete ude, acest compus pastreaza o calitate superioara a anvelopelor de vara. in plus adancimea mare a cailor de rulare ofera aderenta puternica pe toate tipurile de carosabil. asadar, primul motiv pentru care ai nevoie de anvelope de vara in sezonul cald este siguranta ta cat si a pasagerilor din masina. soferii cu experienta stiu cu siguranta si cunosc diferentele, iar cei care opteaza pana la urma pentru cauciucuri all seasons, fac o economie de moment insa pe termen lung vor ajunge la mari pagube, cel putin in ceea ce priveste integritatea masinii. ideal este ca atunci cand iesim cu masina sa o avem echipata in functie de anotimp si sa facem ocolisuri cand vine vorba de propria noastra siguranta cat si a altor persoane.

Daca folosim anvelopele corespunzatoare fiecarui sezon nu facem decat sa ne sporim nivelul de siguranta si sa ne protejam totodata si propriul buzunar deoarece astfel vom investi pe termen lung. anvelopele de vara ne vor tine cel putin patru ani la rand iar cele de iarna de asemenea.