3 mituri despre rinoplastie

Una dintre cele mai populare operatii din chirurgia estetica, rinoplastia, este de asemenea si una dintre cele mai complicate si din pacate prea putin intelese de cele care apeleaza la un medic pentru asa ceva. Multe dintre femeile care se hotarasc sa apeleze la rinoplastie se asteapta de la esteticianul lor sa faca minuni si sa recreeze practic o imagine, venind in cabinetul medicului cu asteptari deloc realiste. Iata care sunt cele mai comune mituri legate de operatia de modelare chiurgicala a nasului, si ce ar trebi sa stie oricine decide sa faca acest pas.

Rinoplastia este o procedura simpla. Este cat se poate de fals, pentru ca in fapt acest tip de interventii sunt printre cele mai dificile. Fiecare schimbare facuta la nivelul nasului trebuie gandita cu atentie, pentru ca afecteaza nu numai estetica faciala ci si functile aparatului respirator.

Pot arata ca vedeta preferata dupa rinoplastie. Fals. Multe doamne vin la cabinet cu poze ale vedetelor, cu nasuri perfecte (si ele remodelate chirurgical in general) si isi doresc sa arate la fel ca vedeta favorita. Asteptarile realiste sunt cele care ar trebui sa primeze pentru cei sau cele care apeleaza la chirurgie pentru schimbari la nivelul fetei, pentru ca structura faciala a fiecarei persoane este diferita, si nu tot ce se potriveste unei persoane se va potrivi la nivel general. Nu exista un nas perfect, exista un nas potrivit fiecarei fizionomii.

Rinoplastia trebuie repatata. Fals. Cu exceptia cazurilor in care apelati la un medic mai slab pregatit si care nu va face o operatie satisfacatoare sau si mai grav, va provoca efecte nedorite, da.. intr-adevar va trebui sa treceti prin mai multe interventii. Insa cu o documentare potrivita in prealabil si ajungand la un profesionist cu experienta in rinoplastii reusite, aceasta este o operatie pe care o faceti o singura data in viata si care nu ar trebui sa aiba complicatii.