Dam tot timpul peste indemnul la a fi „verde”, de a gandi in termeni de „salvare a energiei”, de a prefera tot ce e „bio”. Suntem asaltati de informatii „verzi”, insa pe cine credem si chiar trebuie sa avem incredere in tot ce scriu „verzii”, sa actionam cum spun ei? Fondatorii aplicatiei eEcosphere spera sa revolutioneze comunicarea intre „verzi” si sa raspandeasca mai eficient ideea de „verde”. Ideea lor este sa puna fata in fata idei care merita puse in practica cu oameni care sunt dispusi sa le accepte, prin intermediul retelei proprii.
Evident ca nu spera nimeni sa bata Facebook sau Twitter, insa s-au gandit sa incropeasca o aplicatie care sa faciliteze raspandirea ideilor sustenabile. Sursa principala de schimbare a comportamentului e comparatia sociala-ne place sa semanam, sa fim similari cu altii. De aceea sharing-ul si vizualizarea a ceea ce altii fac din placere si in spiritul „verdelui” ne face pe toti sa fim parte din eEcosphere. Aplicatia va sprijini colaborarea dintre userii retelei pentru a-si atinge idei sustenabile puse in practica. Exista si provocari pentru a constientiza mai bine implicatiile „verdelui” si cat de util poate fi pentru mediu si pentru noi sa ne comportam „verde”. De exemplu, sa spunem ca vrem sa scapam de gunoaiele din parc, hartiile si mucurile de tiagara aruncate aiurea pe si in afara spatiului verde. Postam ideea, la care si altii pot lua parte, o punem in practica, apoi pozam parcul curat si postam o fotografie cu parcul curat luna. Asa ii indemnan si pe altii sa faca la fel in parcul lor.
Apar uneori si idei e businessuri care te ajuta sa te obisnuiesti si sa folosesti mai des peste tot in jurul tau conceptul „verde”, „bio”. Cand proiectul tau e la final, postezi o fotografie cu el. pentru ca pozele se vizualizeaza usor si au un impact destul de mare, se crede ca aplicatia poate pune ideile „in miscare”, sa le faca active prin network sharing. Aplicatia poate fi descarcata din store-ul pentru iOS. Crezul fondatorilor este simplu: sa vedem stilul de viata folosind sustenabilitatea ca un obiectiv, nu ca o destinatie.