Unde mancam ieftin si bine pe litoral?

Un subiect tabu atunci cand planificam o vacanta este reprezentat de alegerea pachetului de servicii turistice, de multe ori trebuie sa optam pentru un pachet ce are inclus pensiune completa, demipensiune sau mic dejun. De cele mai multe ori raportul calitate pret este dat de pachetele ce ofera posibilitatea de a servi masa in cadrul unitatii turistice unde avem si serviciul de cazare. Acest aspect poate reprezenta un beneficiu in cadrul complexelor turistice de tip "resort" acolo unde nu trebuie sa parasim incinta unitatii turistice pentru a merge la plaja, sau sa facem mici excursii pentru a vizita atractiile turistice din loacalitatile invecinate.

O alternativa viabila poate fi bonul valoric de masa ce reprezinta o parte din costul pachetului turistic, acesta poate fi folosit neconditinat in cadrul unitatii turistice pe intreaga durata a sejurului. Din motive economice sau alte motive personale ce tin de dieta, regim alimentar, etc. multi turisti prefera sa prepare singuri micul dejun sau chiar un gratar in aer liber cu prietenii. In aceste conditii se poate opta pentru cazare la gazda in regim particular, unde nu mai aveti parte de acelasi regulament restrictiv cum ar fi in cadrul unui hotel. Portalul turistic infocazarecostinesti.ro, poate reprezenta un punct de pornire daca vrei sa gasesi cazare costinesti la pensiuni particulare ce ofera acces la bucatarie, frigider, gratar si terasa in aer liber unde poti servi masa. Inainte de a face o rezervare, este bine sa stabilesti cu proprietarul unitatii de cazare toate detaliile, si daca unitatea turistica are in dotare bucatarie ce poate fi pusa la dispozitia turistilor.

Daca optezi pentru servirea mesei la terasele din statiune, incearca sa ceri sfatul gazdei unde sunteti cazati, sau a unor localnici, pentru a evita surprizele neplacute ce pot aparea in cazul unor terase ce nu corespund pretentiilor dumneavoastra.