Ce este energia solara

Multi oameni au pornit in prezent in cautarea energiei ieftine si desigur ca cea mai adecvata este cea primita de la soare. Maretul astru care incalzeste intreaga planeta si in jurul caruia ne invartim deja de cateva milioane de ani are capacitatea de a ne oferi si mai multe gratuitati fata de cele deja cunoscute. Atunci cand vorbim de energie solara ne referim la energia bio care poate, cu ajutorul panourilor solare, sa ofere caldura dar si electricitate in casele oamenilor. Aceasta energie insa nu exista pur si simplu, ci ea este cumva asimilata de celulele din panourile solare si redirectionata catre caminele oamenilor ce folosesc panouri solare sau catre alte alte puncte.

Cand vorbim de energie solara ne referim desigur la energia pe care Soarele o emite. Insa este ea cu adevarat regenerabila sau in alte cateva milioane de ani va fi consumata complet, ori partial si poate nu va mai avea aceeasi putere?! Daca va veni sau nu o era glaciara care sa inghete pamantul sau daca Soarele va uita de noi ori se va stinge, va ajunge la finalul vietii (ca orice alta stea din Univers), nu putem sti niciodata cu exactitate, oricat de mult s-ar chinui oamenii de stiinta sa afle, avem in cele din urma numai probabilitati. Cert este ca la momentul de fata, atunci cand vorbim de energie solara avem in gand o energie incredibil de darnica, regenerabila, utila, care promite multe. Cu energia de la Soare putem sa ne incalzim casele, avem sansa sa utilizam electricitate, aceasta fiind creata prin intermediul panourilor fotovoltaice, si desigur sa avem un trai mai ieftin, mai comod si mult mai sanatos.

Desi pretul de achizitie al panourilor solare este inaccesibil multora dintre oameni, cu siguranta in cativa ani se va ajunge la realizari mult mai placute din punct de vedere financiar si pentru clasele sociale mai mici care vor putea beneficia de energie solara in propriile lor locuinte.