Meniul pentru botez

Inca de la primirea plicurilor cu invitatii botez, oaspetii vor sti la ce gen de eveniment sa se astepte. Daca primesc o inviatatie pretentioasa, cu un scris elegant si o imagine simbolica a evenimentului la care urmeaza sa participe, vor sti ca petrecerea este una mai formala. Daca vor primi o invitatie cu o imagine vesela, vor sti ca vor participa la un botez tematic, dedicat in exclusivitate celui mic si copiilor invitati la eveniment. Iar daca, dimpotriva, invitatia se va face prin viu grai, oaspetii vor sti ca nu trebuie sa tina prea mult la eticheta si ca nici nu li se va impune un dress code anume si ca in principiu pot avea o participare relaxata, la un eveniment mai degraba familiar.

Invitatia este prima care ofera oaspetilor un indiciu despre ce tip de eveniment va fi, dar si despre ce mancare va fi servita, stiut fiind ca la romani mare parte din succesul unei petreceri este mancarea (alaturi, bineinteles de muzica si de momentele de entertainment). In genere meniul pentru botez este un meniu mai simplu decat cel de la nunta. Varianta clasica va cuprinde trei feluri de mancare – aperitive, peste si friptura (sarindu-se de obicei peste sarmale). O varianta mai moderna este cea cu doua feluri de mancare - aperitiv si fel principal, de obicei un mix grill. Pentru botezurile in variante mai restranse se prefera bufetul suefez, cu feluri atat reci cat si calde, unde masa se umple pe toata perioada evenimentului cu bucate noi. O alta varianta pentru botezurile mici este cea cu aperitiv fix si un fel principal comandat de fiecare, a la carte. Fireste ca la toate aceste variante, finalul de senzatie este marcat de un tort, de obicei spectaculos.

Locatia este si cea care va spune oaspetilor de la o prima vedere de ce mancare vor avea parte – fie catering (in general, in majoritatea saloanelor de nunti), fie mancare traditionala romaneasca (in restaurantele rustice).