Casa la gri – de ce am alege o casa neterminata?

Casa la gri – iata o varianta de constructie care se poate dovedi mai mult decat avantajoasa! Este solutia ideala atunci cand bugetul pe care il aveti la dispozitie pentru construirea sau cumpararea unei case nu este foarte mare, insa va doriti ca macar cateva etape din marele proiect sa fie duse la indeplinire. De asemenea, este varianta cea mai buna pentru cei care vor sa achizitioneze o casa dar sa decida singuri care vor fi finisajele folosite.

Ce inseamna o casa la gri? Pentru cei care nu au explorat vreodata acest concept, casa la gri este o casa nefinalizata, insa o etapa mult mai avansata decat casa la rosu. Este practic o casa careia ii lipsesc finisajele - gresie, faianta, parchet, vopsea lavabila. Firmele care ofera si servicii de constructii case la gri duc la indeplinire o varianta de casa semi-finisata care cuprinde tamplaria interioara si exterioara, finisaje pereti atat la interior cat si la exterior (fara vopsea lavabila), instatatia electrica (fara prize, intrerupatoare si obiecte de iluminat), termoizolatia si hidroizolatia, acoperisul complet. Aceasta varianta de casa este ideala pentru ca va permite sa stopati lucrarile pana cand veti avea bani sa continuati, sau sa continuati sa lucrati etapa cu etapa, in functie de buget.

Casa la gri este, asa cum spuneam, o varianta ideala si pentru cei are cumpara case de la dezvoltatori. Este varianta in care isi pot alege singuri finisajele - gresie, faianta, parchet, lavabila sau tapet, la fel ca si culoarea casei la exterior, tipurile de calorifere, prizele si intrerupatoarele, fara a fi nevoiti sa accepte alegerile facute deja de constructor pentru o casa cumparata la cheie. Este evident ca pretul unei case la gri este mai scazut decat pretul unei case la cheie, insa este important ca atunci cand discutati cu dezvoltatorul despre casa la gri sa va asigurati ca definiti exact acest concept, pentru a nu exista neintelegeri ulterior. De asemenea, atentie la calcule: daca nu aveti un buget foarte mare, luati in considerare ce suma ati fi dispus sa alocati finisajelor, la fel ca si manoperelor pentru acestea, astfel incat sa va asigurati ca nu veti ajunge la un pret mai mare decat daca ati fi cumparat casa la cheie.