Cei mici pot invata programare din scoala gratie raspberry pi

Este posibil sa nu fi auzit pana acum de Fundatia Raspberry Pi. Pentru pasionatii de tehnologie insa, raspberry pi este deja un concept si un nume care a intrat in istorie. Motivul? Lansarea Raspberry Pi, un Single Board Computer foarte mic, creat special pentru a le permite micutilor din scoli sa invete mai repede si mai usor ce inseamna informatica.

La inceput, prin 2006, raspberry pi avea la baza un microcontroler Atmel, insa de atunci si pana astazi, echipa care a lucrat la implementarea proiectului inedit a reusit sa-l transforme in gadgetul preferat al copiilor care pot invata tainele informaticii. Prima data cand a fost prezentat publicului larg, Raspberry Pi avea un procesor ARM si era pus intr-o cutie micuta de dimensiunea unui stick USB, cu port USB si HDMI. Computerul raspberry pi poate sa faca exact ce face si un PC obisnuit, sa ruleze programe, jocuri, te lasa sa faci tot ce ai nevoie si chiar se poate conecta la televizor si tastatura. Se pot vedea si filme la calitate buna, copiii fiind determinati sa invete programare de la varste fragede in joaca. Sistemul de operare instalat a fost la inceput Linux, insa Microsoft a inceput sa finanteze si acest proiect sperand ca platforma Raspberry Pi 2 sa poata rula si Windows 10. La momentul acesta sunt doua modele de raspberry pi disponibile, A, cu port USB, RAM de 256 si port Ethernet sau LAN, si modelul B, cu doua porturi USB, RAM de 512 si port de retea Ethernet sau LAN. Se poate instala si card SD de minim 8 GB. Sistmeul de operare folosit este NOOBS.

Prin introducerea Windows 10 pe Raspberrz Pi 2, dezvoltatorii de aplicatii pot sa puna la punct aplicatiile Universal Apps complexe cu ajutorul Visual Studio. Daca sunteti interesat de achizitia unei astfel de tehnologii magazinul online jola.ro va pune la dispozitie o gama variata de platforme de dezvoltare de la cei mai renumiti producatori.