Bulgaria – tara vecina ce merita vizitata

Bulgaria este o tara mult mai mica decat Romania, avand in jur de 7 milioane de locuitori. Dar cu o istorie bogata, cu zone geografice ce o avantajeaza si cu un sistem al industriei turismului mult mai bine pus la punct. Pe locul actualei tari au existat de-a lungul timpului 3 mari popoare. Cel mai vechi grup au fost tracii, acestia avand ceva legaturi de-a lungul sederii lor cu elenii si romanii. Au urmat slavii sudici, cu siguranta cel mai important popor din vechea Bulgarie. Acestia ocupand statul dupa ce Imperiul Roman a cucerit teritoriile. Cel mai nou popor fiind proto-bulgarii.

Geografia Bulgariei – un stat cu taramuri incredibile

In Bulgaria se regasesc multe forme de relief, de la campii joase pana la munti cu inaltimi de peste 2000 metri, dar si un numar important de ape, Marea Neagra fiind cu siguranta cel mai important punct de actractie pentru romanii ce-si petrec vacantele la vecinii nostri. Bulgaria este o sectiune din marea peninsula Balcanica, dispunand de unitati de relief precum Campia Dunarii si Campia Traciei, dar si de Munctii Balcani, cei mai impozanti din intreaga tara, alaturi de Muntii Rodopi. Statiunile din muntii Bulgariei, precum si cele de pe litoralul Marii Negre sunt preferate de foarte multi romani in dauna statiunilor de la noi.

Economia bazata pe turism

Bulgaria este o tara nu tocmai bogata in resurse naturale refolosibile, asta si pentru ca teritoriul ei este unul destul de redus. Zacamintele din Marea Neagra fiind principalele resurse naturale pe care se bazeaza economia tarii de peste Dunare. Dar bulgarii au stiut mai bine decat noi sa-si promoveze resursele de suprafata, fluviul Dunarea, Marea Neagra si Muntii Baltici, respectiv Muntii Rodopi. Statiunile de la Marea Neagra sunt vara pline de turisti romani, multi alegand Nisipurile de Aur in dauna unei statiuni de la noi. Conditii superioare, preturi mult mai mici, mai curat si mai primiti. Astfel a stiut Bulgaria sa profite de ceea ce natura le-a oferit.