CASCO si RCA, doua asigurari auto care va pot scapa de cheltuieli uriase

O moda foarte utila care a prins si in Romania este cea a asigurarilor. De sanatate, pentru locuinte, de viata, chiar pentru dispozitive moderne si gadgeturi, asigurarile scot zeci de milioane din buzunarele romanilor an de an. Printre cele mai populare tipuri de polite de asigurare auto se numara cele pentru masini. Cum in Romania cine nu vrea sa circule cu mijloace de transport in comun isi ia masina personala, numarul soferilor a crescut de la an la an mai ceva ca iarba.

Brokerii de asigurari s-au pregatit si ei pentru a le asigura acestora cele mai bune beneficii in caz de accidente sau reparatii majore la care masina trebuie supusa si au lansat pe piata de profil doua tipuri de polite asigurare auto: RCA, obligatoriu, si CASCO, optional. CASCO e foarte bun pentru avarii dupa accidente si repararea lor pe banii asiguratorului, RCA-ul trebuie sa fie facut pentru a nu primi amenzi si a fi retinute placutele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare. Dar pana la urma care e mai utila, CASCO sau RCA? O asigurare auto RCA iti asigura „spatele” atunci cand se produc daune materiale, deces sau raniri foarte grave. Preturile pot fi sensibil mai mari in functie de brokerul de asigurari ales, insa siguranta pe soselele patriei este sfanta, asa ca se merita banii-de obicei se alege polita cea mai ieftina. Spre deosebire de RCA, CASCO are grija de masina personala, acoperind reparatiile ei, asadar nu are legatura cu ce pagube produci celuilalt, si conteaza foarte mult si ce beneficii sunt incluse, mai putin pretul.

Dintre cele doua tipuri de polite de asigurare auto, cea mai compexa e cea CASCO, acoperind toate tipurile de avarii pe care le poate suferi masina. La CASCO, pe langa faptul ca perioada contractuala e mai mare, si pretul poate creste odata cu adaugarea de riscuri care va avantajeaza-riscurile principale ar fi cele legate de incendiu, cutremur, inundatii, fulger, viituri, avarii care nu sunt facute de soferul proprietar, varii accidente.