Povestea magarului care are urechi lungi

Toata campania asta politica si nebuni cu alegerea presedintelui ma face sa ma gandesc drasctic la emigrare pe o insula pustie. Asta din trei motive mari si late: oricine ar iesi presedinte - fie ca poarta fusta sau nu, va fi la fel de fatalau, avand in vedere ca nimeni nu e in stare sa gandeasca in binele poporului oricine ar iesi presedinte - nu se gandeste la tineri, la oamenii care o duc greu, la absolventii de facultati care nu au locuri de munca. oricine ar iesi presedinte cu siguranta are urechile mai lungi decat ale magarului si devine tot mai abuziv in consumul de morcovi.

Pe de alta parte insa intreaga campanie politica m-a facut sa ma gandesc si la cateva aspecte, mai amuzante, precum: “ce naiba cauza paraglatina aia de udrea pe post de candidat cu unslogan care duce cu gandul la {Buna! Buna!}”. dar - lasand totul la o parte iata mi-am amintit si de povestea magarului, care zice asa: Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericatul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. El a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanii. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanii. Magarul pricepu ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adancul fantanii si ramase uluit de ceea ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanii, sari peste ghizduri si iesi frematand...

Viata va arunca poate si peste tine cu pamant si cu tot felul de greutati... Insa, secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte. Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericat: 1) Curata-ti inima de ura, frica si egoism; 2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile; 3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa; 4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin; 5) Iubeste mai mult si ... scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema. "Tot ceea ce oamenii iti vor spune ca nu poti face, incearca si vei afla ca poti." Henry David Thoreau Cam asa ne relateaza o povestioara spusa copiilor insa din pacate aceasta nu face nimic altceva decat sa creeze o paralela in mintea intre nebunie si prostie, cu iz de parvenitism politic.