Amenajarea unui salon in stil oriental

Amenajarea in stil oriental are un farmec particular, linii esentiale si decoratii artistice caracterizand mobila orientala. Lumea occidentala a fost cucerita de stilurile orientale bogate in personalitate, in traditii si istorie. Daca dorim sa creem in casa sau in salon putina atmosfera orientala, trebuie sa procuram mobila tipica, care nu se gaseste foarte usor, chiar daca incepe sa fie tot mai raspandita. Totusi, exista alternativa oferita de firmele specializate in mobila la comanda, unde avem oportunitatea de a comanda corpurile de mobilier potrivite locuintei noastre si in acord cu gustul nostru.

Stilul oriental ascunde o putere linistitoare din punct de vedere estetic, de fapt amenajarea de acest tip induce liniste si pace. Pentru inceput asigura-te ca ai la dispozitie divane din lemn sau fibre naturale, masute joase- mobila lacuita- paravane orientale si accesorii in acest stil. La alegerea divanului vom opta, de preferat, pentru materialele naturale precum lemn sau bambus, iar in alternativa chiar fibre impletite de diverse tipuri, banan, rattan etc. De altfel, stilul oriental respecta natura si ambientul datorita si a religiilor prezente in aceste locuri.

Divanele din lemn dau armonie ambientului si vor fi asociate cu masute de obicei patrate, largi si joase, sub care vom asterne un covor, si acesta din fibre naturale, cum ar fi fibrele de cocos, sau un covor tesut in culori calde, preferand motivele florale.

Alege cateva vase orientale, moderne sau antice si achizitioneaza cateva corpuri de mobilier mici din acelasi stil. Printre accesoriile pe care le vei aseza pe masuta se numara bolul cu uleiuri parfumate, mici farfurii cu diverse gustari si ciocolata. Plimbandu-te prin diverse piete locale sau prin magazinele chinezesti poti gasi si diverse obiecte moderne cu tenta orientala, produse chiar si intr-o epoca mai recenta, dar cu linii si culori ce provin din trecut. In ceea ce priveste iluminarea, vom adopta lampadarii din hartie de orez, sau inflacaratele lanterne rosii din panza sau hartie de orez, aceste lampadarii servind creerii atmosferei potrivite pentru salonul oriental. Daca adiacent zonei de primire se afla si zona de luat masa, aceste doua se pot separa cu ajutorul unui paravan din hartie de orez sau dat cu lac chinezesc care se potriveste foarte bine cu un ambient de acestgen.

O tava cu un suport de bambus pe care vei aseza mici cesti de ceai sau chiar de sake, vor contribui la un salon oriental primitor. In functie de dimensiunile ambientului ce trebuie amenajat, poti alege putina mobila, esentiala, sau poti introduce pe langa divanul cu masuta joasa si mobila de diverse tipuri, cu diverse destinatii. Evita aglomerarea de mobila in exces si incearca sa creezi o armonie intre diversele elemente, pentru a crea un ambient relaxant si de bun gust estetic, reprezentat de farmecul tipic oriental.