Experimente deprimante despre sex si gen

Glumele sexiste ii fac pe oameni si mai sexisti. Glumele sexiste exista in mai toate culturile, insa nu fac rau nimanui, nu? De fapt, ele sunt mai nocive decat par la prima vedere. Intr-un experiment condus de psihologul Thomas Ford s-a constatat ca doar o gluma sexista enuntata de un barbat poate modifica atitudinea lui vizavi de o femeie.

De exemplu, dupa ce au urmarit mai multe glume sexiste, barbatii au fost la un pas sa taie fondurile pentru o organizatie studenteasca ce milita pentru drepturile fetelor si femeilor. Chiar si cei care se declarau impotriva sexismului au lasat garda dupa ce au urmarit materialele cu glumele sexiste. O explicatie este cea potrivit careia umorul are darul de a modifica anumite atitudini fata de comportamente negative si le face acceptabile cumva. Desi gluma e ofensiva, barbatul devine si mai ofensiv impotriva femeilor… Pantalonii de Yoga si homofobia. Cand vine vorba de imbracat, femeilor le trebuie mult timp de gandire. In privinta pantalonilor, de multe ori ele prefera ceva multa, lejer, care sa nu le afecteze mersul sau tinuta.

Uneori, cand poarta pantaloni de Yoga, stramti si mulati pe fese si picioare, femeile se plang ca barbatii se holbeaza la posteriorul lor si la picioare mai mult ca niciodata. Scoaterea in evidenta a formelor feminine va fi mereu o cutie a Pandorei pentru barbatii a caror apetit sexual nu a fost satisfacut niciodata sau in proportii ce lasa de dorit… Este poate si o problema organica, pentru ca barbatii sunt „setati” sa „indrageasca” o femeie si sa o „soarba din priviri” tocmai pentru a se putea reproduce mai usor – ce s-ar intampla, domnilor, daca nu ne-ar mai atrage corpul feminin? Reproducerea ar fi imposibila sau foarte greoaie, cu siguranta.