Articole gratuite sau contra cost?

Site-ul este gata, ce este de facut pentru a aduce trafic pe site? si mai ales cum putem oare sa ajungem in primele pozitii in Serp, adica in cautarile dupa cuvinte sau expresii din motoarele de cautare. In Romania este folosit in mod special motorul de cautare Google, asa ca ne vom raporta la acesta. S-a dus cu abuzurile care se puteau face odinioare, Google a devenit din ce in ce mai inteligent iar spamul se panalizeaza drastic. Prin publicarea de articole cu continut original se pot obtine rezultate frumusele in mediul online, de aceea astazi mi-am propus sa dezvolt nitel acest subiect.


Despre articolele gratuite

Articolele gratuite sunt acelea care pot fi publicate in directoarele de articole. Publicarea se face gratuit, trebuie doar sa fie selectata categoria cea mai potrivita pentru articol. Chiar si asa, un astfel de articol trebuie sa indeplineasca regulile de inscriere ale fiecarui director in parte, adica numarul de cuvinte cerut, sa respecte numarul de link-uri care pot fi incluse in text. Un criteriu important pe baza caruia se fac aprobarile il reprezinta continut articolelor, acestea trebuie sa aiba continut unic, nu puteti publica acelasi articol in mai multe directoare. Spamul este detectat din ce in ce mai usor, asa ca veti avea doar de pierdut. Inscrierea in directoare de articole gratuite este solutia optima pentru cei care au un buget mai redus dedicat pentru promovare.


Publicarea contra cost a articolelor

Aceasta modalitatea este folosita cu succes de cei care si-au rezervat un buget mai mare pentru promovarea online. Articolele pot fi publicate pe bloguri sau site-uri din aceeasi nisa cu site-ul care se doreste a fi promovat. Merita folosita metoda platita avand portofoliul unui copywriter? Din punctul meu de vedere merita din plina fata de alte metode de promovare, dar trebuie sa se tina cont de cateva aspecte:

1. Nisa site-ului in care urmeaza sa publicam articolul este un aspect esential care trebuie avut in vedere. De exemplu, voi publica un articol de fashion doar pe un site din aceasta nisa sau cel putin ceva inrudit.
2. Page rankul site-ului gazda. Pentru a capata autoriatate este important sa publici articole in site-uri care au page rank mare.

Diferenta dintre cele doua tipuri de articole este ca cele platite (premium) se pot publica pe site-uri sau bloguri renumite, care au mult trafic si page rank mare, ceea ce inseamna mai multe avantaje fata de publicarea gratuita.