Renovare sau apartament nou? Cum este recomandat sa procedezi?

Pentru multi o solutie la indemana daca nu au prea multi bani pentru un apartament nou este sa se apuce de renovat apartamente vechi. Renovarea este un proces de durata, implica foarte multi bani, idei bune si o punere in practica impecabila. Nu e de ajuns sa schimbi gresia si parchetul si sa varuiesti peretii. Se schimba usi, geamuri, instalatii electrice, sanitare, usa intrare, obiecte sanitare, se reface structura de rezistenta eventual, se reface un balcon.

De la renovare raman si foarte multe resturi care trebuie depozitate in locuri special amenajate, ceea ce implica o serie de costuri suplimentare. In cadrul renovarilor se poate obtine un design interior pe gustul celor care vor locui acolo, renovarea poate fi radicala sau partiala, se mai pot pastra elemente din vechiul „decor”. Stand si facand o socoteala simpla, o renovare cap-coada poate ajunge sa coste si jumatate din pretul unui apartament mediu, intr-o zona buna. Asa ca solutia nu prea e recomandata de vreme ce exista blocuri noi Bucuresti, cu apartamente la cheie sau in curs de constructie, finisaje moderne si preturi bune, care includ si dotari interioare de ultima generatie. In blocurile noi amenajarile sunt facute de arhitecti cu experienta, compartimentarea e mai buna decat la locuintele vechi, spatiul e si el mai mare.

Calitatea instalatiilor din interior, rezistenta mai mare la cutremere, fundatiile solide si proiectarea minutioasa asistata de calculator, iata doar cateva dintre avantajele unor blocuri noi bucuresti, avantaje care pun in umbra renovarile la foc automat. Blocurile noi sunt de obicei in zone bune, cu acces rapid la mijloace de transport, au fost construite de dezvoltatori cu experienta, cu materiale in general straine, de buna calitate. Renovarile nu pot bate astfel de calitati, prin renovare se poate doar petici sau reface un apartament pentru a arata mai bine si a fi mai confortabil, insa mare parte din zidurile vechi raman si pot aparea probleme pe viitor.