Invelis in vremea rea

Se spune ca Alecsandri era o persoana friguroasa, care nu iubea deloc anotimpul alb. De aceea, in poeziile sale folosea epitete precum „cumplita iarna“ sau „lungi troiene calatoare“. Cand am citit aceasta informatie m-am identificat cu poetul. Din fericire, insa, in ziua de azi exista lucruri care ne feresc de frig si care ne incalzesc, precum pilote puf gasca. Fiind concepute din bumbac fin sunt, prin urmare, moi la atingere. Alecsandri nu a avut aceasta ocazie, sa foloseasca o astfel de patura, insa se spune despre el ca si-a cumparat noua paltoane. Nu imi plac zilele friguroase de iarna, insa este un sentiment atat de frumos sa te cuibaresti in pilote puf gasca atunci cand vremea de afara nu iti permite sa iesi.

Aceasta asigura un somn odihnitor, pentru ca sunt pufoase si, de aceea, foarte indragite de intreaga familie. Am mers deseori la munte, cu cortul, iar ploaia a reprezentat de multe ori un adevarat obstacol. S-a intamplat intr-un an ca, din cauza plilor abundente, a trebuit sa dormim in masina, pentru ca sacii de dormit erau uzi. Insa, pilote puf gasca reprezinta un accesoriu perfect pentru calatorii din mai multe motive. In primul rand, au o capacitate mare de absorbtie a umezelii. De asemenea, puful de gasca este un material izolant bun, este biodegradabil si poate fi reciclat fara nicio problema. Pilote puf gasca mentin constanta temperatura de care corpul are nevoie in timpul somnului.

Ma bucur ca traiesc in secolul al XXI-lea si exista atat de multe facilitati, care fac viata mai confortabila si mai calduroasa. Din pacate, Alecsandri nu a avut aceasta posibilitate, dar pilote puf gasca pot inlocui, cu siguranta, noua paltoane!