Ce trebuie sa stii despre certificate energetice si cum sa gasesti un auditor cu experienta

Gasirea unui auditor care sa elibereze un certificat energetic necesar la inchiriere sau vanzare e destul de usoara. Ca sa gasesti rapid un auditor energetic care elibereaza certificate energetice ieftine poti consulta oricand lista cu auditori energetici de pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Daca nu ai acces la Internet, poti gasi aceste informatii si la notarii publici, la agentii imobiliari sau la cei care se ocupa de cadastru.

Dupa ce ai gasit omul de care ai nevoie, poti sa-i soliciti eliberarea de certificate energetice. Pentru intocmirea unui certificat energetic ai nevoie in principiu de cadastrul locuintei pentru ca certificatul se emite pe adresa la care se afla locuinta si nu pe numele proprietarului. De pe fisa de cadastru se va vedea clar ce suprafata utila are locuinta ce urmeaza a fi auditata energetic si incadrata intr-o clasa de eficienta energetica de la A la G, unde e A e cea mai inalta eficienta energetica. Eliberarea certificatelor energetice se face in cel mult 24 de ore de la masuratorile facute in apartament sau casa-doar in situatii speciale se poate primi chiar si dupa trei zile.

Pe langa masuratorile facute in casa, auditorul energetic va verifica instalatiile termice si sanitare, se specifica clar daca exista apometre, repartitoare, tipul tamplariei, lemn sau PVC, aluminiu, termoficarea sau centrala termica si modelul avut in locuinta, eficienta ei. Se are in vedere la analiza locuintei sau auditare energetica si cum se prepara apa calda, daca o face centrala termica sau e un boiler montat in casa sau apartament, dar si amplasarea apartamentului in bloc sau a casei in spatiul dat, pe teren, gradul de izolare termica al peretilor. Daca blocul este nou si aveti in casa toate cele descrise, fara pereti fisurati si tencuieli cazute, atunci clasa de eficienta energetica va fi A.

Certificatele energetice sunt valabile 10 ani si pot fi intocmite oricand, nu chiar inainte de vanzare sau inchiriere. Afla care sunt alte aspecte de care trebuie sa tii cont la o auditare energetica si ce preturi se practica de pe http://www.energoauditor.ro/certificate-energetice.html, site-ul care iti pune la dispozitie informatia de care ai nevoie pentru a avea mereu cel mai bun pret la auditul energetic si cele mai bune sfaturi despre cum sa obtii eficienta energetica in orice tip de locuinta.