Valea Lunii din Iordania este un loc superb despre care cu siguranta parintii nostrii au auzit dupa ce s-a filmat acolo Lawrence al Arabiei. 150 de situri arheologice si protectie din partea UNESCO si o zona unde locuiesc beduini care pot fi admirati in voie, iata doar cateva avantaje ale celebrei zone.
In Tasmania, natura pare ca a vrut sa isi faca un drum pietruit cu niste forme ciudate perfect egale. Istmul Eaglehawk Neck a devenit cunoscut si pentru aceste formatiuni din piatra, dar si pentru ca aici a activat prima inchisoare pazita de catelusi dragalasi si foarte rai.
Doar trei oameni inchisi acolo au trecut de cei noua caini infometati care insfacau si omorau de foame pe oricine incerca sa treaca de ei. Nici Australia nu sta mai rau si are pentru toata lumea curioasa o guma de mestecat gigantica sau o bautura cu lapte si capsuni. Lacul Hillier are in jurul sau padure si nisip alb, astfel ca rozul apei iese in evidenta foarte bine si atrage anual curiosii. Multi cred ca soarele e de vina si reflexiile din apa, dar cercetatorii au descoperit ca microorganismele si animalutele din apa dau aceasta culoare ciudata de acadea.
Sahara este oricum o zona spectaculoasa, dar desertul Alb intrece orice asteptari. Cand apa acopera toata Sahara, depozitele de calcar s-au format si, dupa ce apele s-au retras, au capatat forme ciudate datorita vantului puternic din desert. In desertul Alb sunt niste ciuperci uriase care tot timpul isi schimba forma din cauza vantului care le „mangaie”. Multe legende amintesc de niste soldati disparuti in desert, parte din armata unui rege al persilor care si-a propus sa cucereasca Egiptul, si a si reusit.
Namibia are un loc ascuns care-ti da fior.
E vorba de celebra Vale a Mortii, pe unde, odata, era un rau, dar acesta a secat si padurea din jur a ramas o „epava” a naturii care-ti da fiori ori de cate ori te uiti la ea. Cea mai inalta duna de nisip din lume la ora actuala, Valea Mortii nu prea mai are vegetatie, de unde si comparatia cu un cimitir al copacilor care si-au gasit sfarsitul in aceasta zona arida-multi sunt pietrificati, dand intregii imagini o aura ciudata.
Mauritania ascunde poate cea mai inedita „lucrare” a naturii: Ochiul Saharei. Desi nu esti pe Luna, Ochiul Saharei iti da impresia ca esti langa un crater-descoperirea sa a fost facuta de astronauti care pozau zona din spatiu. Ca a aparut din cauza unei eruptii vulcanice, ca a cazut acolo un corp ceresc sau ca eroziunea e raspunzatoare de Ochiul Saharei, specialistii inca mai incearca sa descifreze cum de e asa de rotund.