De ce este important sa apelezi la un consultant fiscal?

Un consultant fiscal este un profesionist in domeniul fiscal, cu un grad ridicat de cunostere a legislatiei specifice, a taxelor si a impozitelor aplicabile in diverse situatii economice. Serviciile de consultanta fiscala sunt adresate unei categorii vaste de utilizatori, precum investitorii straini sau romani, persoane juridice sau fizice, societatii sau persoane care desfasoara diverse operatiuni, societatii care doresc o revizuire a taxelor si impozitelor platite in exercitii financiare anterioare sau curente, societati care au nevoie de expertize fiscale.

Consultantul fiscal are un rol important in buna desfasurare a oricarui business. Rolul principal al consultantului fiscal este acela de a informa oamenii de afaceri cu privire la procesul de impozitare a afacerilor.

Atunci cand o societate se confrunta cu probleme de procedura fiscala, consultantul fiscal poate oferi o consiliere de calitate pentru ca el cunoaste prevederile codului de procedura fiscala, modalitatea de aplicare corecta a acestora si termenele lor legale.

La solicitarea organelor judecatoresti, de cercetare penala, a organelor fiscale sau a altor parti interesate, consultantul fiscal are dreptul si competenta de a realiza expertize fiscale.

Cand apelam la un consultant fiscal?

Apelam la un consultant fiscal pentru a-i solicita sa intocmeasca declaratiile de taxe si impozite, pentru a ne oferi asistenta in problemele fiscale, pentru a ne directiona corect in cazul in care avem de achitat amenzi, majorari sau penalitati pe care le primeste societatea, dar si pentru a ne informa despre reglementarile din legislatia specifica unui domeniu sau altul.