Ce presupune metoda de epilare definitiva SPL

Sectorul de ingrijire personala a cunoscut in ultimii ani, cel putin in Romania, o adevarata crestere exponentiala: firme ca Remington, Rowenta si Philips au lansat o multime de produse destinate a fi parte din trusele de ingrijire personala – epilatoare, ondulatoare, aparate de ras, placi de par, etc – ba chiar mai mult, saloanele de cosmetica au dezvoltat noi ramuri, ba chiar au aparut noi tehnici de infrumusetare corporala.
Cel mai la indemana exemplu de aparitie noua e metoda de epilare definitiva SPL, metoda mult mai rapida si mult mai eficienta decat toate celelalte metode cunoscute de indepartare a parului. Prescurtarea SPL provine de la cuvintele “Square Pulsed Light”, care in traducere libera, se refera la fasciculi de lumina intens pulsati pe o anumita suprafata. Spre deosebire de metoda de epilare definitiva IPL , care foloseste doar un fascicul de lumina, metoda SPL foloseste nu mai putin de 5 fascicole de lumina, facand astfel intregul proces de inlaturare a parului mult mai rapid si mai eficient. Practic, gratie faptului ca se poate acoperi o zona mai mare a corpului intr-o perioada de timp mai scurta, clientii acestei metode nu mai sunt nevoiti sa mearga la prea multe sedinte de indepartare a parului. Sunt suficiente, de cele mai multe ori, doar 4-5 sedinte pentru fiecare zona corporala in care se doreste o piele fara fire de par, pentru ca foliculii sa nu se mai dezvolte timp de minim 5 ani. Sigur, pentru a ajunge la aceasta cifra e nevoie de macar o sedinta de mentinere la fiecare 6-7 luni, insa chiar si asa, performanta aceste metode este una cu mult superioara tuturor celorlalte metode.
Ca si la epilarea IPL, metoda SPL nu are niciun fel de efect secundar: nu apar iritatii, nu se resimte nicio durere in timpul desprinderii firelor de par si nici dupa si nici nu este afectata epiderma pe termen lung.