Hoteluri medievale in Romania

Unele dintre cele mai interesante hoteluri sunt cele cu tematica medievala – fie prin decorarea spatiilor interioare, fie prin locatiile care le gazduiesc, fie prin ambele. In Romania exista cateva astfel de hoteluri medievale, cele mai multe dintre ele beneficiind de clasificari foarte bune. Vorbim despre hoteluri de patru sau cinci stele, dar si despre pensiuni cu un grad foarte mare de confort.

Poate cel mai interesant dintre hotelurile medievale din Romania este hotelul Balada Nej din Constanta, ceea ce il face in primul rand interesant fiind faptul ca se afla intr-un oras de pe litoral, un loc inedit pentru un hotel medieval. Cu toate acestea, la http://www.hotel-balada-nej.ro oricine este interesat de confortul pe care acest hotel din inima Constantei il ofera, poate gasi toate facilitatile de care cineva ar avea nevoie, fie ca este vorba despre turism de tipul business corporate, fie ca este vorba despre turism de placere. La capitolul design interior si atmosfera, Balada Nej impresioneaza prin mobilierul masiv din camere, prin candelabre, podele din lemn si piatra, holuri largi si detalii medievale, dar si prin decorarea de epoca a bailor, prin aspectul unic in stil medieval al receptiei, decorata cu candelabre, semineu si piatra, dar si prin imaginea speciala a cavalerului medieval care intampina oaspetii la intrare. De asemenea, restaurantul hotelului, „La Protap” ofera in general preparate traditionale romanesti, dar pune un mare accent pe preparatele din vanat, si ele amintind de vremea ospetelor de odinioara.

Continuand lista celor mai bune hoteluri medievale din Romania, nu puteam sa ratam Hotelul Medieval, din Alba Iulia, un hotel de cinci stele amplasat intr-o cladire monument istoric. De asemenea, ramanand tot in zona Ardealului, Pensiunea Casa Medievala din Bran este o optiune cu stil pentru cei care isi petrec vacanta la Bran, iar mergand catre zona Moldovei, gasim in Bacau, hotelul Podu’ cu Lanturi, decorat tot in stil medieval.