NVR sau DVR? Care e mai bun si de ce?

Sistemele de supraveghere au evoluat enorm in ultima decada, asa ca astazi intalnim tehnologii mult mai avansate in privinta stocarii imaginilor si sunetelor captate de camerele de supraveghere interioare sau exterioare. Mai bun decat DVR-ul, NVR-ul este preferat de cei care isi doresc mai mult de la un sistem de supraveghere video. Abrevierea vine de la Network Video Recorder, tehnologia din interiorul sau este mai noua, mai performanta fata de cea gasita in DVR, functiile seamana cu cele ale DVR-ului, insa sunt cu mult mai avansate. De exemplu, un NVR poate transmite pe ecran imaginile si sunetele precodate, care sunt primite digital prin retea IP. Se transmit mai intai imaginile la un host de internet, apoi se inregistreaza acolo.

Si NVR-urile au pana la 16 canale, minim 4 canale, se poate ajunge si la 32 de canale la modelele mai avansate, singurul dezavantaj al sau fiind ca se poate utiliza pe sisteme de securitate cu IP static. Totusi, exista si un mare avantaj al acestui dispozitiv, anume ca se poate localiza oriunde in retea, operatorul are transparenta si simplitate in cazul gestionarii la distanta. Singurul lucru pe care e musai sa-l aiba e autorizatia de apelarea a inregistrarii video. Se poate accesa fluxul video si de mai multi operatori simultan, ceea ce transforma lucrul cu acest echipament intr-o joaca frumoasa si eficienta.

Ambele dispozitive pot sa afiseze inregistrarile, sa imparta ecranul pentru a monitoriza total zonele observate, permit stabilierea unui orar de supraveghere. Accesul la ele se poate face online, chiar si atunci cand transmit live. O diferenta majora insa intre ele este codarea si procesarea-DVR-ul codeaza si proceseaza la nivelul aparatului, celalalt proceseaza si codifica iamginile la camera. Amplasarea lor difera iarasi, primul trebuie pus in apropierea camerelor, al doilea oriunde, dar sa fie conectat la acceasi retea. Imaginile sunt mai detaliate in al doilea caz, iar inregistrarea de fluxuri de la camerele megapixel este permisa.

Gelozia pe cele sfinte!

Viata este ceea ce as fi fost, de nu m-ar fi robit ispita nimicului. Mor in suflet ecourile echivoce ale clipei in care viata — surpriza a indiferentei initiale — strapuns-a linistea neantului. Dumnezeu este incercarea ultima de a ne indestula dorinta de somn... Astfel devine el un cuib de cate ori cresc aripi oboselii noastre. Dezlipirea muzicala de lume subtiaza obiectele in fantome; nimic nu se mai intimpla in preajma ta si ochii nu mai sunt in slujba fiintelor. Ce sa mai vezi, cand totul se intimpla departe?

Tristetea — deficienta optica a perceptiei… Fiece clipa este o groapa, neindestulator de adinca, de trebuie sa sarim prin atatea pina sa ne rupem capul. Nu esti gelos pe Dumnezeu, ci pe singuratatea lui. Caci fata de disperarea imbalsamata care e El, omul e o mumie fisneata. Timiditatea este arma ce ne-o ofera natura pentru a ne apara singuratatea. cand te crezi mai tare, te pomenesti deodata la picioarele lui Dumnezeu. Nici o nemurire nu te poate mintui de o atare cadere. Dar ce sa faci daca ranile vietii sunt ochi spre Creator si guri deschise spre merinde de absolut! Privegherile infricosate ne mintuie — peste vrerea noastra — de superstitia fiintarii si, obosindu-ne avintul, ne hranesc din adierile desertului divin. Slabirea vointei infige pe Dumnezeu — ca un par de spinzuratoare — in mijlocul nesigurantelor noastre... Absolutul e un stadiu crepuscular al vointei, o stare de foame istovitoare.Dragostea de frumusete este inseparabila de sentimentul mortii. Caci tot ce ne rapeste simturile in fioruri de admiratie ne ridica intr-o plenitudine de sfirsit, care nu e decat dorul arzator de a nu supravietui emotiei.

Frumusetea iti sugereaza icoana unei zadarnicii eterne! Venetia sau amurgurile pariziene invita la o sfirseala aromata, in care vesnicia pare a se fi topit in timp. O agonie neimplinita este erotica, si de aceea nu poti iubi femeia ce nu-ti sopteste despre moarte si nu te ajuta in a nu mai fi...Interpunindu-se intre noi si lucruri, ea ne-a instrainat firea, purtind astfel raspunderea inapoierii noastre in cunoastere. cat datoreste spiritul nefericirii in dragoste! S-ar putea prea bine ca el sa nu fie decat opera acesteia. Observati de altfel ca femeile n-au intrat in istorie decat in masura in care au putut face pe barbati mai singuri. Bruma de poezie care, de bine, de rau, invaluie acest pamint emana din toamna vesnica a Creatorului si dintr-un cer necopt pentru a-si scutura stelele. Anotimpul la care s-a oprit ne arata prea bine ca El nu-i o aurora, ci un amurg, si ca doar prin umbre ni-l apropiem. Dumnezeu — o toamna absoluta, un sfirsit initial. Primavara — ca orice inceput — este o deficienta de vesnicie. si oamenii care mor in ea sunt singurele punti spre absolut. cand totul infloreste, muritorii devin voluptuosi ai stingerii, ca sa salveze periferia metafizica a primaverii.

Gaseste cele mai bune oferte imobiliare in Bucuresti

Bucurestiul este cea mai buna zona in care poti investi in imobiliare. Preturile mult mai mari ca in orasele de provincie, blocurile si casele, vilele refacute si finisate, dar si terenurile pe care se poate construi transforma Capitala in raiul imobiliar pe care orice om de afaceri il poate prospecta. Daca v-ati gasit de curand un loc de munca bine platit in Bucuresti si vreti sa investiti in imobiliare Hesatrau gasiti cele mai bune oferte pe cezarestates. Specializand in vanzare si inchiriere de imobiliare de lux, Cezar Estates isi foloseste experienta de peste 10 ani pe piata pentru a vinde si a inchiria clientilor doar cele mai bune proprietati in zone precum Herastrau, Dorobanti sau Floreasca, dar si Pipera si zona de Nord a Bucurestiului.

Spre deosebire de alte firme de imobiliare, cezarestates pune accent pe calitate si pe profesionalism, avand pana acum peste 200 de clienti multumiti ce au beneficiat de serviciile personalizate si expertiza echipei Cezar Estates. Pe site-ul oficial aveti la dispozitie mereu cele mai noi oferte de garsoniere, apartamente cu 2, 3, 4, 5 camere, penthouse, vile de vanzare si inchiriat. Fiecare pagina de prezentare a unui apartament sau vila, penthouse are o multime de poze la rezolutie buna pentru a vedea tot interiorul, unele locuinte din oferta imobiliare hesatrau cezarestates sunt gata mobilate, altele sunt goale si gata sa fie aranjate asa cum va doriti. Preturile sunt stabilite in functiile de „performantele” reale ale locuintei, un agent este gata oricand sa dea informatii necesare despre anumite aspecte ale viitoarei tranzactii. Pentru cine nu are timp sa citeasca toata descrierea in doua limbi, romana si engleza, exista in partea stanga un sumar al datelor care conteaza pentru alegerea corecta a unui apartament sau a unei vile, de exemplu.

In plus, Cezar Estates ofera si servicii profesioniste de administrare a imobilelor, gestioneaza relatia cu institutiile statului si cea a serviciilor de natura financiara. Se asigura si servicii de curatenie, managementul interactiunii cu furnizorii de utilitati.

Sclipici

In ultimii ani, sclipiciul a capatat o reputatie proasta. E greu de curatat si multe companii au inventat bombele cu sclipici pentru dusmanii cei mai de temut. In decembrie 2014, sclipiciul a gasit un loc unde a fost apreciat la adevarata sa valoare: NASA. NASA deja dezvolta planurile pentru un telescop gigant, James Webb Space Telescope, care va inlocui batranul Hubble in 2018. A costat peste 8 miliarde de dolari pentru a fi construit si cantareste sapte tone. E prea mare si prea scump, chiar si dupa parerea NASA. Asa ca s-au cautat alternative mai ieftine. In prima faza, vor sa reduca marimea oglinzii de 400 de kilograme ca sa poata fi suportata de un asemenea echipament modern. In loc de oglinda, NASA va folosi un nor de sclipici reflectorizant. In loc sa care o onglinda uriaza NASA se foloseste de norul de sclipici ca sa poata vedea cat de departe prin galaxii si printre planete si exoplanete.

Tipuri de ulei pentru par

In ultimul timp am observat ca parul meu este lipsit de vitalitate, ca a inceput sa isi piarda din stralucire, ca a inceput sa imi cada mai mult, firul de par devenid mai subtire, mai fragil, lucru care m-a facut sa ma ingrijorez si sa imi pun niste semne de intrebare. Unde gresesc? Ce e de facut? Am folosit mereu pe langa sampon si conditioner, tocmai pentru a impedica deteriorarea lui, insa se pare ca nu a fost suficient.

Mi-am spus apoi, ca este timpul sa iau atitudine, sa fac ceva, inainte ca parul meu sa aiba si mai mult de suferit. Am inceput sa fac un reasearch. Am aflat ca uleiurile pentru par sunt extraordinare. Am mai aflat si ca trebuie sa aleg un ulei pentru par care sa se potriveasca tipului meu de par. Uleiul de ricin este cel care intareste radacina parului, facandu-l mai rezistent. Vei reusi sa rezolvi problema caderii parului si vei obtine un par mai lucios si mai matasos utilizand periodic acest ulei . Un alt ulei minune este uleiul de cocos, pentru ca hidrateaza foarte intens scalpul si este eficient chiar si impotriva matretii. Am gasit pe uleidepar.ro, ulei de cosos 100% natural.

Unul dintre cele mai de pret uleiuri pentru par este cel de argan. De ce? Pentru ca ajuta parul ars sa se regenereze, hranind firele de par ce au fost afectate de diverse obiecte de coafat, placi de par, ondulatoare etc. Acest ulei protejeaza cu adevarat parul, pentru a nu mai fi afectat nici de radiatiile UV, nici de alte tratemente la care il suspunem zilnic. Vei avea un par fericit, stralucitor, nedeteriorat si ingrijit.

Ca femei, tinem foarte mult la podoaba noastra capilara iar pentru ca ea sa tina cu noi, trebuie sa o ingrijim corespunzator, sa ne alocam putin timp pentru a aplica aceste uleiuri, ce pot fi chiar combinate.

Greseli de scriere banale cu niste costuri uriase

Biblia Pastelor. O carte de bucate publicata de Penguin Books Australia, Biblia Pastelor, a cauzat multa valva si zvonuri cu o reteta banala de tagliatelle si sardine, care cereau ca asezonarea sa se faca cu niste negri proaspeti de pamant. Greseala de tiparire facea ca piperul sa fie inlocuit de oameni negri, asa ca nu era vorba de canibalism. Eroarea a fost descoperita la sesizarea unui cititor. Firma a distrus 7.000 de copii care mai erau in depozit. Reprintarea lor a dus la costuri de 20.000 de dolari australieni. Nu au putut face nimic in legatura cu copiile deja vandute, insa cine dorea le putea inlocui. Nici corectorii nu au fost de vina, editorul sustinand ca se poate sa se faca mici greseli de scriere la asa de multe cuvinte de acelasi fel.