Baloanele cu heliu, ideale pentru petrecerile de orice fel

Covenabile din punct de vedere al pretului si al modului in care pot sa fie utilizate, baloane cu heliu au inceput sa fie folosite tot mai des la evenimente corporate sau la evenimentele importante din viata persoanelor, nunti, botezuri, mai ales ca modelele si formele lor au devenit din ce in ce mai diverse.

Prima data cand au aparut aceste baloane cu heliu au fost folosite doar la deschiderea marilor magazine, pentru evenimente corporate, in special peste Ocean. Cu timpul au ajuns in toata lumea. Ele pot fi personalizate, sun confectionate dintr-o gama variata de materiale, sunt sigure si foarte simplu de umflat si de aranjat in formele dorite. Baloanele cu heliu sunt ecologice si biodegradabile, nu pun in pericol viata celor din jurul lor, fiind foarte simplu de refolosit la alte evenimente. Aceste baloane cu heliu atat de indragite de copii pot sa fie personalizate cu poze sau cu desene animate, cu sloganuri sau mesaje haioase, astfel incat decorarea sa fie una originala si inedita. Singura problema este legata de conditiile foarte stricte in care trebuie sa stea dupa umflare, pentru ca heliul se dilata cand e foarte cald, si se contracta cand e frig, ducand la spargerea lor. Baloanele cu heliu sunt sigure, nu provoaca pagube in jurul lor daca se sparg, insa asta nu se poate spune si in cazul hidrogenului, care e un gaz foarte usor, reactionand violent in prezenta oxigenului.

Din baloane cu heliu se pot face sculpturi, arcuri sau bolti de baloane, orice idee inedita putand fi pusa in valoare de aceste baloane simple si elegante. Cele mai bune modalitati de decorare pentru mese sunt aranjarile baloanelor in forma de buchet, dar merge si un curcubeu din baloane colorate diferit. In ambele cazuri trebuie sa existe si o contragreutate pentru ca acestea sa nu zboare prin camere.

Impresii

Cind esti la bordul unui Lamborghini sesto elemento, negru, poti avea surpriza, extrem de agreabila, sa descopei ca unele lucruri, ca placerea, de exemplu, capata alta valoare. Condusul unei asemenea masini puternice, poate deveni comparabil cu sexul. Daca pentru un barbat, senzatia posesei acopera o plaja destul de larga, mergind pina la regina Angliei ( fara a o ocoli pe lady Gaga! ), pentru o femeie sentimentul acesta este ceva mai restrins, avind de ales ddoar dintre clasici: intre Arnold Schwarzenegger sau Jean Claude van Damme. Foarte joasa, cu aspectul unui scarabeu, celebra Lamborghini, are faima unei cocote de lux, inaccesibile si frigide, din cauza pretului, probabil…

Cei mici pot invata programare din scoala gratie raspberry pi

Este posibil sa nu fi auzit pana acum de Fundatia Raspberry Pi. Pentru pasionatii de tehnologie insa, raspberry pi este deja un concept si un nume care a intrat in istorie. Motivul? Lansarea Raspberry Pi, un Single Board Computer foarte mic, creat special pentru a le permite micutilor din scoli sa invete mai repede si mai usor ce inseamna informatica.

La inceput, prin 2006, raspberry pi avea la baza un microcontroler Atmel, insa de atunci si pana astazi, echipa care a lucrat la implementarea proiectului inedit a reusit sa-l transforme in gadgetul preferat al copiilor care pot invata tainele informaticii. Prima data cand a fost prezentat publicului larg, Raspberry Pi avea un procesor ARM si era pus intr-o cutie micuta de dimensiunea unui stick USB, cu port USB si HDMI. Computerul raspberry pi poate sa faca exact ce face si un PC obisnuit, sa ruleze programe, jocuri, te lasa sa faci tot ce ai nevoie si chiar se poate conecta la televizor si tastatura. Se pot vedea si filme la calitate buna, copiii fiind determinati sa invete programare de la varste fragede in joaca. Sistemul de operare instalat a fost la inceput Linux, insa Microsoft a inceput sa finanteze si acest proiect sperand ca platforma Raspberry Pi 2 sa poata rula si Windows 10. La momentul acesta sunt doua modele de raspberry pi disponibile, A, cu port USB, RAM de 256 si port Ethernet sau LAN, si modelul B, cu doua porturi USB, RAM de 512 si port de retea Ethernet sau LAN. Se poate instala si card SD de minim 8 GB. Sistmeul de operare folosit este NOOBS.

Prin introducerea Windows 10 pe Raspberrz Pi 2, dezvoltatorii de aplicatii pot sa puna la punct aplicatiile Universal Apps complexe cu ajutorul Visual Studio. Daca sunteti interesat de achizitia unei astfel de tehnologii magazinul online jola.ro va pune la dispozitie o gama variata de platforme de dezvoltare de la cei mai renumiti producatori.

Bulgaria – tara vecina ce merita vizitata

Bulgaria este o tara mult mai mica decat Romania, avand in jur de 7 milioane de locuitori. Dar cu o istorie bogata, cu zone geografice ce o avantajeaza si cu un sistem al industriei turismului mult mai bine pus la punct. Pe locul actualei tari au existat de-a lungul timpului 3 mari popoare. Cel mai vechi grup au fost tracii, acestia avand ceva legaturi de-a lungul sederii lor cu elenii si romanii. Au urmat slavii sudici, cu siguranta cel mai important popor din vechea Bulgarie. Acestia ocupand statul dupa ce Imperiul Roman a cucerit teritoriile. Cel mai nou popor fiind proto-bulgarii.

Geografia Bulgariei – un stat cu taramuri incredibile

In Bulgaria se regasesc multe forme de relief, de la campii joase pana la munti cu inaltimi de peste 2000 metri, dar si un numar important de ape, Marea Neagra fiind cu siguranta cel mai important punct de actractie pentru romanii ce-si petrec vacantele la vecinii nostri. Bulgaria este o sectiune din marea peninsula Balcanica, dispunand de unitati de relief precum Campia Dunarii si Campia Traciei, dar si de Munctii Balcani, cei mai impozanti din intreaga tara, alaturi de Muntii Rodopi. Statiunile din muntii Bulgariei, precum si cele de pe litoralul Marii Negre sunt preferate de foarte multi romani in dauna statiunilor de la noi.

Economia bazata pe turism

Bulgaria este o tara nu tocmai bogata in resurse naturale refolosibile, asta si pentru ca teritoriul ei este unul destul de redus. Zacamintele din Marea Neagra fiind principalele resurse naturale pe care se bazeaza economia tarii de peste Dunare. Dar bulgarii au stiut mai bine decat noi sa-si promoveze resursele de suprafata, fluviul Dunarea, Marea Neagra si Muntii Baltici, respectiv Muntii Rodopi. Statiunile de la Marea Neagra sunt vara pline de turisti romani, multi alegand Nisipurile de Aur in dauna unei statiuni de la noi. Conditii superioare, preturi mult mai mici, mai curat si mai primiti. Astfel a stiut Bulgaria sa profite de ceea ce natura le-a oferit.

Animale simpatice care au schimbat cursul istoriei

Reality Show-ul lui Echo. Echo, un elefantel nascut in Parcul National Amoseli din Kenya a devenit imediat cel mai faimos elefantel din lume. Din 1973 pana in 2009, cand a murit, Echo a fost urmarita de biologi iar cam tot ce stim astazi despre elefantii africani se datoreaza ei. Din 1990, chiar si BBC a facut filmulete despre viata ei. Toate femelele elefant, indiferent de varsta in gasca, iar Echo era sefa familiei care avea sa devina faimoasa. Echo chiar si-a salvat un alt prieten elefant care era sa fie prins de pradatori pentru ca era bolnav si nu prea se putea sustine pe picioarele din fata. Echo l-a ajutat si sa mearga, fortandu-l sa se deplaseze greoi si incet pana cand articulatiile au capatat mobilitate. Cand fiica sa a fost rapita, Echo si-a chemat prietenii elefanti cei mai mari si mai musculosi si a salvat-o ca ai zice…trompa. Mai tare ca Madonna si Brad Pitt la un loc, Echo a devenit cea mai indragita vedeta de pe sticla din toata lumea. Echo i-a invatat pe oamenii de stiinta ca au relatii de rudenie foarte stranse cu alti elefanti si ca se pot atasa emotional de oricine si orice.