Inchirieri auto fara garantie

 Inchirierea unei masini se face in baza unui contract de inchiriere, in care sunt mentionate obligatiile fiecareia dintre partile din contract: firma care inchiriaza masina si clientul interesat de inchiriere. In general, contractele de inchiriere masini cuprind informatii legate de garantia pe care companiile de rent a car o solicita clientului la predarea masinii, iar aceasta este de cele mai multe ori constituita ca un depozit pe cardul cu care se plateste. Este vorba, practic, despre blocarea sumei respective pe cardul clientului si deblocarea acesteia la returnarea masinii, daca totul se incheie fara evenimente sau nu este cazul ca respectivul client sa plateasca daune sau penalizari.

In general, firmele de rent a car din Romania, dar nu numai, solicita o garantie de acest tip, dar exista variante si pentru cei care nu au disponibila suma necesara pentru plata garantiei, care uneori poate ajunge si pana la cateva mii de euro, in functie de valoarea masinii inchiriate. Pentru cei interesati de inchirieri masini fara garantie, exista fie varianta cautarii unei firme care sa nu perceapa niciun fel de garantie, dar probabil ca masinile disponibile vor fi ceva mai vechi, fie exista varianta platii unui pret ceva mai mare pentru inchirierea masinii, dar fara sa fie necesara constituirea unui depozit in favoarea companiei de rent a car, ca si garantie. Este vorba de varianta nereturnabila Super C.D.W, care exonereaza clientul de orice raspundere pentru daune produse autovehiculului, chiar si produse din vina sa, pentru un cost de numai 20% in plus din valoarea chiriei.

In acest fel, clientii care nu au la dispozitie sume mari de bani pentru garantia perceputa de firmele de inchirieri masini pot opta pentru aceasta varianta de inchiriere fara garantie si mai ales fara stresul ca ar putea pierde banii blocati pe card de catre firma de rent a car cu care au semnat contractul de inchiriere.

Prima zi de facultate

Imi amintesc si acum prima zi de facultate. Stiu ca eram imbracata intr-un costum gri, cu pantofi gri si poseta gri.:))). Festivitatea de inceput s-a tinut la Sala Palatului, si am fost o gramada de boboci. Mi se parea ca sunt pe alta lume. Eram atat de incantata ca am ajuns la facultate. Si ca am ajuns sa fac ceea ce voiam. Desi daca stau sa ma gandesc, nu am reusit sa fac nimic dupa absolvire cu profilul ales. Dar, macar am o diploma in sertar, nu-i asa? Dupa ce au vorbit toti mai marii facultatii, ne-au indrumat spre facultate sa ne luam orarul. Eu am crezut ca e ca in liceu. Credeam ca e pe zile si e simplu. Mda, urma sa am o surpriza grozava. In primul rand, nu am reusit sa vad nimic. Orarul era prea sus. Eu sunt mica de inaltime si port si ochelari. Asa ca… a fost foarte amuzant. Pana la urma, am luat orarul de la o colega pe care o stiam din liceu. La naiba, orarul era pe zile pare si zile impare. Daca nu mi-ar fi zis, nu as fi stiut. Mergeam la scoala doar asa sa ma aflu in treaba. Am ramas oricum, foarte placut impresionata de curtea facultatii, de cate corpuri avea facultatea aia. In patru ani de facultate, am ajuns in toate corpurile. A fost fain. Poate era si mai fain, daca as fi facut facultatea in alt oras. Atunci, poate as fi simtit ca sunt stundeta, si altfel ar fi fost viata mea. Oricum ar fi, nu regret nimic. A fost frumos si asa.

Paris - parfumul dragostei impartasite

Parisul pentru mine a fost mereu un vis, insa nu stiu de ce am asteptat atat de mult sa il vizitez, mai exact pana la varsta de 27 de ani. O explicatie ar fi ca mereu am visat sa il vizitez cu o persoana deosebita, ca sa ii pot simti parfumul de dragoste impartasita, care se simte de cum pasesti pe taram parizian. Ma gandeam mereu ca farmecul Parisului il poti descoperi si simti doar daca ai o persoana speciala langa tine, asa ca, probabil, asta e motivul pentru care, desi am avut multe ocazii de vedea acest oras superb, am refuzat si am preferat sa astept. Si am tot asteptat pana la 27 de ani, timp in care am vizitat multe alte orase frumoase, dar niciodata, pana atunci, Parisul.

Cel mai frumos a fost si ca plecarea noastra la Paris a fost o surpiza din partea lui, la implinirea celor 27 de primaveri ale mele. Recunosc, tanjeam dupa un astfel de cadou, dar m-as fi multumit de la el si cu o floare culeasa de pe camp, dar daruita cu toata dragostea. Insa, el a venit la mine acasa la 12 noaptea, cu un buchet mare de trandafiri rosii si cu doua bilete pentru un City Break Paris! Pentru ca stie ca sunt un fel de control-freak, a ales o oferta de la agentie, de la www.sobisturism.ro, pentru a avea totul programat, de la bilete de avion, cazare, obiective turistice de vizitat. El a ales asa, pentru ca i-a fost mai comod, dar daca aveti spirit organizatoric, va puteti organiza sederea singuri.

Probabil ca va intrebati cum mi s-a parut Parisul, din moment ce am asteptat aproape o viata sa il vad. Stiu ca parerile sunt impartite, ca sunt multi oameni dezamagiti de acest oras, insa mie mi s-a parut fabulos. Parca in toate cele patru zile in care am stat acolo, imi canta in cap numai melodia “Love is in the air” (franceza nu e punctul meu forte!). Am vizitat toate obiectivele importante - Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Muzeul d’Orsay, Catedrala Notre Dame, Montmartre, Arcul de Triump, Panteonul, Centru Georges Pompidou, Cartierul Latin sau Hotelul Invalizilor si multe altele si in fiecare am regasit acelasi parfum de dragoste adevarata, care mi se pare ca defineste Parisul. Poate ca daca l-as mai vizita o data singura, nu mi s-ar mai parea asa, dar fiind cu cel care m-a si cerut de sotie acolo, mi s-a parut totul miric, parca scos din povesti. In orice caz, indiferent daca va atrage sau nu, Parisul ramane una dintre cele mai frumoase orase din lume si doar pentru asta trebuie vizitat macar o data.

Prietenii imaginari

Eu nu cred ca am avut. Niciodata. Insa fiica-mea cea mare, ii are in permanenta. Odata veneam de la gradinita si urcam deja scrile de la bloc. Cand nu una, nu doua, o aud cum imi spune, sa-i iau de mana pe prietenii ei. Ma uit la ea, si am crezut ca glumeste. Dar mi-a spus pe un ton foarte calm, ca ea si-a adus acasa prietenii de la gradinita, si ca se va juca cu ei. Eu a trebuit sa ma conformez. A trebuit sa intru in jocul ei si ii tineam de mana pe toti. Alta data o auzeam cum se joaca cu Amber, ceva personaj din desnele animate, si ii dadea indicatii clare despre cum sa danseze. Amber e prietena cu o printesa. La inceput eram ingrijorata, insa mi s-a spus ca acei copii care au prieteni imaginari, au o imaginatie bogata. Asa ca m-am linistit. Sper sa devina o povestitoare desavarsita. Imi doresc asta pentru ea. Imi amintesc, daca stau bine pe ganduri, ca si eu am avut un prieten imaginar. De fapt, nu stiu daca as putea sa-l numesc neaparat prieten. Imi imaginam, ca aveam un omulet mic pe umarul meu, care ma ajuta peste tot. La scoala, la examene, la job, era un fel de creier, mai mic. :)))). O tampenie stiu, dar de cele mai multe ori, imi dadea curaj, sa ma vad altfel. Si daca stau sa ma gandesc bine, nici nu stiu cand a disparut. Probabil cand am terminat scoala. Uite ca abia acum mi-am pus intrebarea asta.

Hoteluri medievale in Romania

Unele dintre cele mai interesante hoteluri sunt cele cu tematica medievala – fie prin decorarea spatiilor interioare, fie prin locatiile care le gazduiesc, fie prin ambele. In Romania exista cateva astfel de hoteluri medievale, cele mai multe dintre ele beneficiind de clasificari foarte bune. Vorbim despre hoteluri de patru sau cinci stele, dar si despre pensiuni cu un grad foarte mare de confort.

Poate cel mai interesant dintre hotelurile medievale din Romania este hotelul Balada Nej din Constanta, ceea ce il face in primul rand interesant fiind faptul ca se afla intr-un oras de pe litoral, un loc inedit pentru un hotel medieval. Cu toate acestea, la http://www.hotel-balada-nej.ro oricine este interesat de confortul pe care acest hotel din inima Constantei il ofera, poate gasi toate facilitatile de care cineva ar avea nevoie, fie ca este vorba despre turism de tipul business corporate, fie ca este vorba despre turism de placere. La capitolul design interior si atmosfera, Balada Nej impresioneaza prin mobilierul masiv din camere, prin candelabre, podele din lemn si piatra, holuri largi si detalii medievale, dar si prin decorarea de epoca a bailor, prin aspectul unic in stil medieval al receptiei, decorata cu candelabre, semineu si piatra, dar si prin imaginea speciala a cavalerului medieval care intampina oaspetii la intrare. De asemenea, restaurantul hotelului, „La Protap” ofera in general preparate traditionale romanesti, dar pune un mare accent pe preparatele din vanat, si ele amintind de vremea ospetelor de odinioara.

Continuand lista celor mai bune hoteluri medievale din Romania, nu puteam sa ratam Hotelul Medieval, din Alba Iulia, un hotel de cinci stele amplasat intr-o cladire monument istoric. De asemenea, ramanand tot in zona Ardealului, Pensiunea Casa Medievala din Bran este o optiune cu stil pentru cei care isi petrec vacanta la Bran, iar mergand catre zona Moldovei, gasim in Bacau, hotelul Podu’ cu Lanturi, decorat tot in stil medieval.

Iubire eterna

Oare chiar exista dragoste eterna? As fi curioasa sa aflu si parerea voastra despre acest subiect. Eu cred ca exista, insa cuplurile alea, sunt atata de rare, din punctul meu de vedere. Si stiti cum ii remarc eu? Sunt batraneii aceia draguti, care se plimba de mana prin parc. De multe ori, stau si ii privesc, si imi imaginez cu ochii mintii, povestea lor de dragoste. Poate ea l-a asteptat pe el din razboi, si au trecut prin multe greutati, pana sa ajunga unde sunt azi. Sau poate, au fost despartiti de parintii lor, si s-au regasit dupa ceva timp. Atunci, au realizat ca doar dragostea lor, conteaza cu adevarat. As vrea sa cred, ca si eu cu sotul meu vom ajunge asa, insa e putin probabil. Cuplurile din ziua de azi, se cearta prea mult si prea des. Din nimic. Asta vad si la mine si la sotul meu. Iubirea eterna se masoara, daca vreti, printr-o iubire nemarginita, prin respect si prin incredere, multa incredere. Ca daca nu exista incredere, nu exista nici dragoste si nici respect. Dar oare, cati batrani din acestia, am vazut in ultima vreme? Putini, foarte putini. Cred ca doar batranii, cunosc cu adevarat dragostea, fiindca au trecut, prin atatea lucruri frumoase si grele impreuna. Sunt momente in viata, in care mi-as dori sa ajung si eu asa. Mi-as dori sa cred, ca anii vor trece peste mine, si voi fi tot langa sotul meu iubit. Dar nimic, si nimeni, nu imi poate garanta asta, din pacate. Pot doar sa sper, ca asa va fi. Si poate chiar asa, se va intampla. Daca iti doresti ceva cu adevarat, chiar se intampla.

Amenajarea unor apartamente 5 camere Bucuresti – Stilul Country-Modern

Majoritatea imobilelor cu apartamente 5 camere Bucuresti tranzactionate prin  newtown.ro sunt amenajate modern si beneficiaza de un design chic. Insa dupa ce ai cumparat apartamentul iti poti amenaja casa in orice alt stil doresti, chiar daca la prima vedere nu se va imbina cu stilul actual.

Una dintre noile tendinte in materie de desing interior este imbinarea stilului modern, minimalist, cu cel country, care sugereaza intoarcerea la origini, o tema atat de apreciata in numeroase domenii, de la gastronomie si pana la moda.
Combinarea temei country cottage cu cea a unui interior modern in apartamente 5 camere Bucuresti te poate transpune dintr-o metropola aglomerata si foarte poluata, direct in peisajul de tara englezesc, linistit si plin de gazon perfect tuns. Sunt multe elemente ale casei care pot fi transformate in acest stil pentru a obtine un design interior de exceptie.

Atunci cand alegi sa decorezi apartamente 5 camere Bucuresti in acest duo cuceritor de modern-country trebuie sa te hotarasti in ce camera sau camere va fi mai evidenta una dintre cele doua teme si care vor fi zonele in care se va face tranzitia de la o tema la cealalta. Spre exemplu, in bucatarie poate sa predomine stilul modern, cu multe detalii metalice, iar in dormitoare sa fie mai evidenta tema country, cu un cadru de pat din lemn si asternuturi cadrilater. In sufragerie poti alege sa imbini in mod egal cele doua teme. Alege materiale in nuante inchise, din lemn, pe care sa le combini cu tuse de culoare moderne. Un exemplu ar fi o masa de cafea din lemn de culoare inchisa, combinata cu o canapea in culori vii. Pentru culoarea peretilor, o vopsea in tonuri calde, precum bej sau portocaliu pastelat va completa lookul dorit.
Continua amenajarea unui imobil cu apartamente 5 camere Bucuresti, alegand elemente de design interior elegante, pentru bucatarie. Poti alege intre materiale care imita lemnul de culoare inchisa pe care sa le combini cu elemente metalice sau sa inversezi acest duo. Este foarte important sa te folosesti cu iscusinta de sursele de lumina: lampile metalice simple, care atarna la mare distanta de tavan vor evidentia cel mai bine combinatia country-modern, plasate deasupra unei mese din lemn.
Avantajul unor apartamente 5 camere Bucuresti este ca ai mai multe dormitoare, pe care le poti decora diferit, in cadrul aceleasi teme. Unul dintre dormitoare poate fi decorat cu detalii din lemn de culoare deschisa si nuante vii de galben si portocaliu, in timp ce dormitorul matrimonial poate pastra o tenta mai sobra, plina de eleganta, cu detalii din lemn cu nuante de rubiniu si draperii maro-roscat. Asternuturile pot fi elementul de modernism in toate dormitoarele, astfel incat sa te poti juca cu tema aleasa initial, trecand de la cottage style la un stil mai jucaus ori adaugand tuse de culoare.

Cel mai important aspect atunci cand decorezi un apartament este sa te simti bine de la inceput pana la sfarsit, rezultatul fiind unul multumitor pentru tine si pentru restul locuitorilor.

Uimitorul Stonehenge: un mit, o realitate?

Structurile din piatra de la Stonehenge au fost construite in mai mult de 1500 ani. De cine? Nu se stie cu siguranta. Poate de druizi-foloseau „sanctuarul” pentru sacrificii in ritualuri cel putin ciudate, poate de greci, nimeni nu stie. Potrivit legendelor, insusi regele Aureoles Ambrosias isi dorea construirea unui monument in cinstea celor 300 de nobili ucisi de saxoni. Asa ca Vrajitorul Merlin a venit cu ideea sa mute structura gigantica din pietre in nordul orasului Salisbury, Anglia, cu ajutorul puterilor sale… magice… Alta teorie ar fi ca druizii au disparut in alte universuri paralele cu ajutorul acestui portal numit Stonehenge.

In alta ordine de idei, la contruirea s-ar fi muncit mai bine de 30 de milioane de ore, implicand folosirea a numeroase cunostinte avansate de matematica, geometrie si inginerie structurala. Ce este si mai intrigant este pozitionarea ansamblului de la Stonehenge. Desi ai putea crede ca este undeva in Grecia tinand cont de forma pietrelor, Stonehenge e in Anglia, la cativa kilometri de Londra. Datand de pe la 3100-1100 i.d. Hr., Stonhenge este asigurat de catre un program special dedicat monumentelor unice in lume provenind din Antichitate. In 1986 a trecut chiar in supravegherea UNESCO.

Forma sa circulara este asociata cu pozitia apusului de la jumatatea iernii sau cu rasaritul de la jumatatea verii (era utilizat ca un calendar al miscarii Soarelui si Lunii). Se credea ca druizii puteau calcula trecerea anumitor perioade de timp sau momente exacte cand puteau face sacrificii ritualice cu ajutorul acestui observator natural. Nu de aceeasi parere este si autorul britanic John Mitchell, care considera ca Stonehenge este un templu cosmic dedicat tuturor celor 12 zei ai zodiacului, reflectand imaginea perfecta a Universului. Cat despre culorile pietrelor din care e facuta structura Stonehenge, unele sunt albastre-au patru tone fiecare, altele au culoarea tip Sarsen-un tip de roca din nisip silicifiat-acestea au 25 de tone. Plasarea pietrelor este foarte bine gandita: cu cat te deplasezi spre centru cu atat pietrele sunt mai mari, alternand in ceea ce priveste forma.