Nou-nascuti - cum alegem hainutele in functie de material?

In mijlocul agitatiei datorata venirii pe lume a unui nou-nascut, timpul nu prea iti permite sa iei in considerare ce hainute urmeaza sa ii cumperi micutului tau. De asemenea, este posibil sa neglijezi si modul in care alegi tesatura. Insa, toate acestea pot contribui la un stil de viata mai natural si, in consecinta, sanatos. Din moment ce imbracamintea este in contact permanent cu pielea delicata si sensibila a unui copil, este important sa alegi produse din bumbac si vopsele non-toxice. Daca pentru un adult conteaza mai putin materialul de fabricatie al unui articol de imbracaminte, pentru un nou-nascut este esential sa alegi calitatea, in detrimentului pretului. 

In comert, cele mai multe haine bebe sunt fabricate din bumbac. Eticheta nu iti va spune intotdeauna daca bumbacul este organic sau a fost tratat cu substante chimice nocive, care nu pot fi intotdeauna indepartate prin spalare. Prin urmare, acestea ar putea fi absorbite prin pielea bebelusului tau si pot cauza, in timp, reale probleme de sanatate. In timp ce industria de bumbac utilizeaza pesticide si insecticide pe majoritatea plantatiilor - lucru care este nociv pentru mediu si sanatatea noastra - aceste reziduuri sunt transferate, mai tarziu, in tesaturile de bumbac, in timpul procesarii. Pe de alta parte, si imbracamintea realizata din fibre sintetice, care sunt fabricate cu produse petrochimice - acrilic sau poliester - poate genera adevarate probleme sanatatii celui mic.

Alegerea imbracamintii din fibre durabile, cu vopsele non-toxice este cel mai sigur mod de a-ti proteja bebelusul si de a tine substantele chimice nocive si toxinele departe de pielea sa. Cauta intotdeauna hainute care sa fie facute din bumbac organic, canepa, lana, casmir sau matase si verifica eticheta pentru a te asigura ca nu contin urme de elemente chimice, vopsele non-toxice sau cerneluri.

Cel mai mare pacat al omului este lasitatea!

E clar! Putem citi asta din ziare, putem citi asta de la stirile ce apar atat de inversunate la tv. O putem simti si o putem vedea zilnic chiar si la taraba de legume unde omul e prea las ca sa ceara mai putin. Se simte peste tot la noi in tara lasitatea asta. Din pacate, cel putin pentru unii idntre noi, cei care au curaj, nu beneficiaza de vitejie pura ci de un tupeu prostesc de a cere ce e al lor. Mai tradus pe romaneste: daca esti tare in gura, poti sa castigi. Cum am vazut recent cazul unei curajoase intr-o agentie. Venise saraca dintr-un drum cu maisna in care a stat ingramadita, desi a avut locul ei, insa agentia trebuia sa ii returneze o anumita suma din transport precum ca ea era operata si nu putea suporta asa ceva si se simtea ingramadita pentru ca un om statea in picioare, cel mai probabil in fata ei...Deci daca a fost nemultumita trebuia sa ceara nistea banuti inapoi, sa i restituie pe criteriu de boala. Foarte just din punctul ei de vedere tinand seama de faptul ca a tipat putin in stanga si-n dreapta.

Alt caz si mai simpatic … o doamna, in loc sa ceara frumos de la magazin si sa isi astepte randul, baga replica: eu sunt clienta fidela si trebuie sa fiu “fidelizata”.

Curaj, Curaj… Curaj sa treci prin lumea atsa mare, iti trebuie...mare curaj!

Deci in cele din urma cum spunea si Bulgakov in cartea lui: lasitatea este cel mai mare dintre pacatele omului. Si o spunea exact in scena sacrificarii bietului Yeshua, din romanul Maestrul si Margareta.

Dar sa fii las nu inseamna sa taci din gura si sa nu iti ceri dreptul ci sa omiti adevarul, sa nu stii exact ce ti se cuvine, mai bine zis sa nu iti cunosti lungul nasului. Sa fii las inseamna sa nu te apreciezi corect si sa vrei ca cei din jur sa iti ofere mai mult decat meriti.

Sfaturi utile atunci cand achizitionam difuzoare auto

Achizitionarea unui nou set de difuzoare auto poate fi o sarcina destul de dificila. Difuzoarele sunt considerate, in general, cea mai importanta parte a sistemului de sonorizare auto. Ele sunt situate la sfarsitul sistemului audio si au rolul de a reproduce sunetele dintr-o melodie.
 
Exista o multime de optiuni atunci cand dorim sa achizitionam o pereche de difuzoare, de aceea depinde de noi sa facem cea mai buna alegere.
Inainte de a face o astfel de investitie este indicat sa parcurgem urmatoarele etape:
 
1. Sa realizam un research inainte de a cumpara difuzoare auto. Cele mai importante resurse de cercetare sunt revistele de specialitate si, bineinteles, internetul. Este important sa analizam articole si review-uri de la utilizatori. Astfel, putem obtine informatii valoroase care sa ne ajute sa facem o investitie eficienta.

2. Sa gasim un set de difuzoare auto care se potriveste sistemului nostru de sunet. Trebuie sa analizam valorile de iesire ale amplificatorului. Fiecare amplificator are o valoare PMPO si o valoare RMS. Este recomandat sa achizitionam doar difuzoare cu valoare RMS mai mare decat a amplificatorului.

3. Trebuie sa stim diametrul si adancimea maxima a noilor difuzoare, deoarece nu am vrea ca acestea sa nu se potriveasca in locurile pentru difuzoare din masina.

4. Este recomandat sa utilizam doar difuzoare care se potrivesc stilului de muzica ascultat. Trebuie sa alegem difuzoare care scot frecventele muzicii ascultate. Cand lungimea de unda a sunetului produs de un difuzor incepe sa fie comparabila cu diametrul membranei, energia acustica produsa incepe sa se concentreze din ce in ce mai mult intr-o forma de lob in fata difuzorului, sunetul devenind astfel mult mai directional. Din cauza acestui fenomen, la frecvente joase, unde lungimile de unda sunt mult mai mari decat diametrul woofer-ului, perceperea pozitiei sursei de sunet in spatiu este mult mai dificila.

5. Daca dispunem de un buget mai mare, putem opta pentru difuzoare auto cu 2 sau 3 cai deoarece au sunetul mult mai echilibrat; de asemenea, in cazul acestora putem sa montam si niste filtre pentru boxe auto.

Pe langa aceste informatii este important sa cunoastem si cateva detalii tehnice si despre celelalte parti ale sistemului audio, cum ar fi mp3-player, amplificator, cabluri etc.

Administratora blocului ma fura

M-am mutat intr-un bloc nou de vreo cateva luni. E un bloc de garsoniere ca mama si tata nu au bani sa cumpere un bloc intreg sau macar unul cu apartamente, si asa ca sa nu mai fiu nevoita sa platesc chirie jumate din salariu, stau intr-un bloc cu garsoniere in care,  chiar daca ma repet, adminstratora fura, si nu numai ca fura, dar ma fura, cu nesimtire, ceea ce mi se pare cea mai mare lovitura la persoana, cel mai urat atac pe care il pot primi de la viata. Adminstratora ma fura cu cea mai mare nerusinare de la ochi.

La caminele de nefamilisti din Galati de pe Viaduct, cum se numesc, la bloc G, exista o femeie care crede ca poate sa faca legea. E o famfazoana care nici nu stie sa se semneze, o femeie dezgustatoare care nu stie decat sa barfeacsa si sa fure. De cand m-am mutat imi tot trece metri cubi in plus la apa. Si la rece si la calda, iar in cinci luni s-au adunat aproape doua milioane ce trebuie sa le dau in plus. Am tot vb cu ea, i-am zis sa modifice ca eu tin evidenta in fiecare luna si am trecut pe carnetel.

Singururl raspuns pe care l-am primit a fost ca sunt pierderi. Poi eu stau si ma gandesc in felul urmator: daca sunt pierderi inseamna ca o teava sau mai multe sunt sparte, deci ar trebui sa fie reparate, ceea ce nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile. Caci daca eu am bagati in plus doi metri cubi de apa la vreo 80 si ceva de garsoniere cate sunt se aduna o gramada, un rau intreg. De vreo cinci ma fura si cand ii zic in fiecare luna ca salariul la femeia de serviciu ar trebui sa fie acelasi, salariul la presedinte si administrator la fel si alte cheltuieli comune, se uita crucis la mine si da din umeri. Ei bine, la fisa mea salariul de luna trecuta cu cel de luna asta al femeii de serviciu nu sunt la fel. Eu stau si ma gandesc daca nu cumva eu sunt aia dobitoaca si nu cunosc nu stiu ce reguli importante sau ea e specializata in arta furtisagului.

Primul pas e sa nu platesc nimic pana cand nu imi regleaza conturile. Adica vreau si eu sa stiu exact cat am de plata, nu cat trebuie sa ii platesc ei dublul salariului. Al doilea pas ar fi sa ii fac reclamatie. dar aici stau si ma gandesc ca fie nu rezolv nimic, fie ii fac ei prea mult rau si nu vreau ca in prag de Craciun sa nu aiba femeia bani de porc.

O alta problema cu ea am avut-o pana de curand. I-am tot zis sa imi schimbe numele la afisier. A zis ca foile sunt facute. De parca foile si intretinerea ce trebuie afisata pe ele, e deja preconizata de fapt ghicita, pana la finele anului. Dar am rezolvat-o pe asta. Am vazut ca femeia nu intelege verbal, m-am apucat frumos si i-am scris un biletel. Ma bucur ca stia sa citeasca altfel, cred ca ma niumeream cu ea la usa, ea crezand ca o injur in bilet, eu crezand ca vine sa ma bata. Nu de alta dar sunt maruntica de fel si nu-mi place violenta. Deci i-am scris bilet si i l-am pus in posta administratiei. Se pare ca a receptat mesajul scris caci luna ce a urmat mi-a si schimbat numele la afisier. Desteapta femeie! Strasnica lucratoare!

O alta problema, asta nu stiu zau daca are rezolvare, a fost ca a facut cum n-a facut rost de numarul parintilor si i-a sunat spunand ca nu mi-am platit taxele inca de cand m-am mutat. Poi asta-i drept, i-am si zis ca pana nu imi trece corect nu dau nimic. Dar stau si ma gandesc, la cei 25 de ani ai mei si cei vreo 50 ai ei, traim la gradinita si ne param la mami si la tati?

E tragic, totusi problema mea ramane nerezolvata.

Mai astept si eu sa vad luna asta, poate imi regleaza conturile, altfel n-am ce face decat sa ma pun perversiunii mintii mele si sa ii zic direct in usa madamei ca e posibil sa se insele in privinta mea cu reclamatii cu tot. Nu stiu zau cum de i s-a casunat ceva impotriva mea, eu stiu doar ca nici nu ma simte ca stau aici. Abia de ies pe scara si dau buna ziua la plecare din casa frumusel, cum m-am educat.

Dar nici sa ma cert nu-mi sta in fire, nici sa fiu rea si nici sa o fac pe mahalagioaica. Totusi ma gandesc ce metoda sa mai aplic de buna intelegere ca sincer cateodata imi vine sa o strang de gat ca ma tot face sa ma simt inconfortabil in casa mea.

Portari atacanti

Fotbalul de sala este un joc care ii implica pe toti cei de pe teren in mod egal in evolutia echipei, uneori in moduri diferite, alteori uniformizandu-se rolurile. 

Portarul este unul dintre jucatorii de pe teren care se poata transforma in atacant si poate iesi cu mingea pana in suprafata de joc. El poate initia atacul de pe linia portii sau din propriul careu, fie aruncand mingea, fie lovind-o pentru a ajunge la jucatorul din propria echipa care este situat in pozitia ce mai avantajoasa, dar exista si cazuri cand poate iesi chiar el cu mingea din teren si poate avansa catre jumatatea adversa. Aceasta se intampla mai ales in situatia in care echipa sa este intr-o situatie inferioara pe tabela de marcaj si este nevoie ca jocului sa i se imprime o viteza si mai mare decat cea obisnuita, si cand fiecare secunda trebuie jucata in propriul avantaj si cu maximum de eficienta. Este nevoie de calitati tehnice si tactice deosebite, dar de de calitati personale printre care viteza de reactie si refexele foarte bune, pentru a fi un bun portar. Si in general portarii buni sunt interesati sa isi construiasca o cariera cat mai prolifica, la o echipa care le poate oferi alte perspective si speranta unui viitor ideal, atat din punt de vedere profesional cat si din punct de vedere financiar. 

O sansa in plus pentru un portar in cautare de promovare in cariera este si site-ul de football transfer cu cea mai mare cautare din domeniul sportiv footballtransfer.eu. Aici orice sportiv, fie ca face parte din fenomenul fotbalului mare, fie ca joaca fobal de sala isi poate crea un profil personal, care sa cuprinda atat informatii generale cat si informatii legate de cariera sa, isi poate adauga imagini si clipuri video cu evolutii interesante, intr-un cuvant un intreg arsenal care il poate recomanda pentru un eventual transfer.

Pana de PR in trustul Intact

Se pare ca trustul Intact are grave probleme pe partea de PR. Imi amintesc o vreme in care vedetele trustului nu puteau nici macar sa raspunda la telefon fara sa intrebe PR-ul daca este ok, iar cele care erau insarcinate pe vremea acea cu imaginea vedetelor Antena 1, Antena 3, Euforia sau Antena 2 erau unele dintre cele mai rezonabile si mai profesioniste persoane cu care am lucrat vreodata. Scandalurile de imagine de genul celor in care sunt astazi implicati cei care lucreaza pentru Antene pareau de neconceput odinioara si in principiu sunt de neconceput pentru orice post de televiziune actual. Niciun alt post de televiziune nu s-a lasat tarat in astfel de discutii si nu a permis vedetelor sale sa se ocarasca public in halul acesta, nici macar OTV in anii sai in care se hranea din scandaluri, nici macar B1 care nu investeste foarte mult in imagine si nici macar Prima TV unde PR-ul este un department extraordinar de lax si binevoitor cu presa. Insa ceea ce se intampla astazi in curtea Antenelor depaseste cu mult orice grad de intelegere si nu stiu de ce departamentele de comunicare interna, PR, sau managerii nu reusesc sa isi spele rufele murdare in familie si lasa totul sa transpara in presa. O presa de altfel, extrem de avida de informatii de senzatie si de subiecte de scandal cu care sa terfeleasca imaginea celor care apar in fiecare zi pe sticla. De ceva timp nu avem parte decat de razboaie intre vedetele posturilor din trustul Imtact (vezi Bendeac – Simona Gherghe, Bendeac - Badea, Badea - Oreste), decat de probleme personale aparute in presa mai devreme decat s-ar fi dorit (Berecleanu - Zaharescu, Berecleanu - Stan, Bendeac - Vancea, etc) sau probleme intre conducere si angajati (Bendeac - Antena, Oreste – Antena). Fie asta se doreste, din nu stiu ce considerente ciudate de promovare pe stilul “scandalul vinde”, fie departamentul PR al Antenelor are un dusman in interior. In ambele cazuri, insa, oarece masuri se impun!